Haberler

Uşak - Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr. Bardakoğlu Üniversite

Uşak'ta Ziyaretlerini Sürdüren Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Şişman'ı Makamında Ziyaret Etti. Öğle Yemeğini Uşak Üniversitesi Sosyal Tesisleri'nde Yiyen Bardakoğlu Daha Sonra Uşak Üniversitesi Cami Temel Atma Törenine Geçti. Uşak Üniversitesi Girişinde Yer Alan 9 Bin 400 Metrekare Arsa Üzerine 6 Milyon Tl Harcanarak İnşa Edilecek, Bin 500 Kişi Kapasiteli Caminin Açılışına Bardakoğlu'nun Yanı Sıra, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen, Uşak Valisi Özdemir Çakacak, MHP'li Belediye Başkanı Ali Erdoğan, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Şişman, Daire Müdürleri ve Çok Sayıda Vatandaş da Katıldı.

Uşak'ta ziyaretlerini sürdüren Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Şişman'ı makamında ziyaret etti. Öğle yemeğini Uşak Üniversitesi Sosyal Tesisleri'nde yiyen Bardakoğlu daha sonra Uşak Üniversitesi Cami temel atma törenine geçti. Uşak Üniversitesi girişinde yer alan 9 bin 400 metrekare arsa üzerine 6 milyon TL harcanarak inşa edilecek, bin 500 kişi kapasiteli caminin açılışına Bardakoğlu'nun yanı sıra, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen, Uşak Valisi Özdemir Çakacak, MHP'li Belediye Başkanı Ali Erdoğan, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Şişman, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş da katıldı.

Osmanlı ve Selçuklu mimari tarzında yapılacak ev içinde çok amaçlı bir toplantı salonu ve kafeteryanın da bulunacağı caminin temel atma töreni öncesinde konuşan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Bardakoğlu, İslamın bilgiyi önemseyen bir din olduğunu söyledi. İslam dininin bilerek inanmayı, ibadet etmeyi, yaşanan her anın bilgi temeli olmasını tavsiye ettiğine dikkat çeken Bardakoğlu, ''İslam dini ile ilk günden itibaren ilim halkaları oluşmuş ve ilimle medeniyet ve ilimle dindarlığımız arasında kopmaz bağlar kurulmuştur. Bir üniversiteye böyle bir cami fevkalade güzel yakışıyor. Bu cami üniversitedeki ilim hürriyetini besleyecek ve ilim muhitinden istifade edecektir. Camimiz iki taraflı iletişim ve faydalanmalara yarayacaktır. Burada islamın aydınlık mesajı, islamın hoşgörüsü ve islamın kültüre ve sanata ne kadar önem verdiği de anlatılacak' dedi.

Türkiye'de cami mimarisinde arzu edilen seviyede olmadıklarını ifade eden Bardakoğlu, ''İmar iki türlü olur. Birincisi binaları mimari şekli ve estetik yönü ile çok güzel şekilde yapabilmek. İkincisi ve daha önemlisi de bunun içini sağlam, doğru, sağduyulu, yerinde bir bilgi ve hizmetle doldurabilmekle gerçekleşir. Camilerimiz ecdadımızdan ve Osmanlı'dan aldığımız şekilden daha da ileriye taşınmalı. Cami estetiği ve cami mimarisinde ne yazık ki arzu ettiğimiz seviyede değiliz. Keşke ecdadımızdan devir aldığımız nadide güzel eserlerin daha yeni örneklerini ve devamını yapabilseydik. ve insanlığa dini mimarimizle de İslamdan mesajlar verebilseydik' diye konuştu.

Konuşmaların ardından Uşak Üniversitesi Camisi'nin temeline ilk harç, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Bardakoğlu, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri İsen ve Vali Çakacak tarafından döküldü.

Temel atma töreninin ardından MHP'li Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan'ı makamında ziyaret eden Bardakoğlu, Batıkent'te yapımı tamamlanan Akşemsettin Camisi'ni törenle hizmete açtı. Geceyi Uşak'ta geçirecek olan Bardakoğlu, yarın Cumartesi saat 14.00'te Fatih Yatılı Erkek Kuran Kursu'nun ardından Eşme İlçesi'nde Müftülük Hizmet Binası'nı ve Kuran Kursu'nu hizmete açacak.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

Servisleri kaldırılan kamu çalışanlarına destek verilecek

Servisleri kaldırılan kamu çalışanlarına destek verilecek

Muharrem İnce, genel merkez binasının kapısına kilit vurdu

Muharrem İnce, genel merkez binasının kapısına kilit vurdu

KYK yurtları emeklilere açılıyor! 1 ay boyunca bedava olacak

KYK yurtları emeklilere açılıyor! 1 ay boyunca bedava olacak

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title