Haberler

Uşak Barosu 'Köpek Katliamı'nı Kınadı

Uşak Barosu Başkan Yardımcısı Hidayet Cambaz, Denizli'nin Çivril İlçesi'nde park halindeki bir TIR'ın dorsesinde 50'si havasızlık ve sıcaktan telef olmuş yaklaşık 300 sokak köpeğine yapılan muameleyi kınadı.

Uşak Barosu Başkan Yardımcısı Hidayet Cambaz, Denizli'nin Çivril İlçesi'nde park halindeki bir TIR'ın dorsesinde 50'si havasızlık ve sıcaktan telef olmuş yaklaşık 300 sokak köpeğine yapılan muameleyi kınadı. Sorumluların cezasını çekmesi için olayın peşini bırakmayacaklarını duyurdu.

Çivril'de yaşanan hayvan katliamıyla ilgili Uşak Baro Başkanlığı odasında düzenlenen basın toplantısına Baro Başkan Yardımcısı Hidayet Cambaz ile Uşak Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği Başkanı Nebahat Avcu katıldı. Baro Başkan Yardımcısı Hidayet Cambaz, "Son bir iki gündür Uşak ve ülke gündemini meşgul eden, Çivril sınırları içerisinde meydana gelen ancak Uşak Belediyesi'nin itham edildiği bir köpek katliamını üzülerek izliyoruz" dedi. İnsanın da hayvanın da aynı yaşam hakkı ve özgürlüğüne sahip olduğunu ifade eden Cambaz, "Bugün dünyada birçok ülkenin hayvanlara ayrı bir statü tanıdığını, birçok ülkenin yunus parkları, sirk ve mezbahaların kapatılmasına dair karar aldığını sevinçle takip ediyoruz. Ancak ülkemizde bunun aksine hayvanların yaşam haklarının sıkça ihlal edildiğine üzülerek tanık olmaktayız. Biz hayvanseverler olarak bu noktada yargı dışında bir çare bulamıyoruz. Yasanın yüklediği görevi yerine getirmeyen kurumları ve çalışanlarını bugün yaptığımız gibi Cumhuriyet Başsavcılığına şikayet etmek dışında başvurabileceğimiz bir yolumuz yok. Yapılan şikayetler ile yargı denetim mekanizmaları harekete geçirilerek bu işte sorumlu olanların tespiti ile gerekli yaptırımların uygulanması gerekir. Yasanın yükümlediği hayvanları koruma ve gözetme görevini; ağzı dili olmayan, kimsesiz ve sahipsiz sokak hayvanlarına karşı dahi yerine getirmeyen, aksine bu hayvanları ölüme terk eden failleri kınıyoruz. Uşak Barosu olarak; her türlü haksızlığa ve hukuksuzluğa karşı gerekli tepkiyi her zaman göstermiş bir kurum olarak, birçok köpeğin ölümüyle sonuçlanan bu olayla ilgili yapılan suç duyurularının, sorumlular cezalarını çekene dek peşinde olacağımızı kamuoyuna duyuruyoruz" dedi.

Uşak Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği Başkanı Nebahat Avcu ise dernek olarak gerekli mercilere suç duyurusunda bulunduklarını, kayıp köpeklerin bulunması için araştırmalarını sürdürdüklerini söyledi. - Uşak

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Denizli Çivril Uşak Politika Güncel Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

Bakmadan Geçme

14 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 14 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 14 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Sözleşmeli öğretmenlik yeni mülakat puan dağılımı ne 2024? 14 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 14 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 14 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 14 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 14 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 14 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Aston Villa Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) A.Villa Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 14 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 14 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 Barcelona Real Sociedad maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Barcelona R.Sociedad maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Barcelona Real Sociedad maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona R.Sociedad maçı kaç kaç, canlı maç skoru!
CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

500

Yorumlar (1)

teroru kinasinlar once insan cani kopek kadar dege:

Àaaaa

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title