Haberler

Uşak - 8 Gün Geçti Umut'Tan Hala Haber Yok

Öğretmenler Açığa Alındı

ÖĞRETMENLER AÇIĞA ALINDI

UŞAK'ın Eşme İlçesi'ndeki yatılı bölge ilköğretim okulunda (YİBO) eğitim gören ve 22 Mart Pazartesi günü saat 21.00 sıralarında, yat yoklamasından sonra sır gibi ortadan kaybolan 10 yaşındaki Umut Balık'tan halen bir haber alınamadı. 3. sınıf öğrencisi Umut'u bulmak için çalışmalar sürerken, o gün okulda nöbetçi olan 3 öğretmenin açığa alındığı bildirildi.

Eşme YİBO'da kaybolan Umut Balık için umutlar iyice tükeniyor. 8 gün geçmesine karşın 10 yaşındaki çocuktan hiçbir haber alınmadı, kayboluşuyla ilgili ipucuna rastlanamadı. Afyonkarahisar'dan gelen ekibin dönmesiyle birlikte arama çalışmalarının 10 kişilik ekiple sürdürüldüğünü aktaran Uşak Afet ve Acil Durum Müdürü İsmail Karaalp ''22 kilometrelik alanı taradık, Kula, Ulubey ve Gördes sınırına kadar dayandık ama hiçbir ize rastlayamadık. 27 göleti dalgıçlar birebir girerek taradı. Ayrıca 8 göleti de sığ su olduğu için göz taramasından geçirdi. Ama sonuç çıkmadı. Bugün ekibe gönüllü olarak katılacak Uşak Sportif Olta Balıkçılığı ve Su Hayatını Koruma Derneği'nden 2 kişilik ekip botla göletleri GPS cihazı ile su altını tarayarak arama çalışmalarına destek verecek' dedi.

''Devlete emanet edilen çocuğun korunamadığı', ''kameraların arızalı olduğu' ve ''hizmetlilerin sicillerinin sorgulanmadığı' yönündeki eleştirilerle gündeme gelen Eşme YİBO'daki olayı değerlendiren Uşak Valisi Özdemir Çakacak, ''Olayın bize intikal etmesinden sonra emniyet müdürlüğü, jandarma ve arama kurtarma ekipleri arama çalışmalarına başladı, halen de sürdürüyor. Bir hafta süren çalışma sonrasında şu ana kadar bölge karış karış arandı ama çocukla ilgili hiçbir ipucuna rastlanmadı. Maalesef bu bizi üzüyor. Olayla ilgili öğretmenler ve idarecilerimizin kusuru olup olmadığı konusunda Valilik olarak idari soruşturma başlattık. Milli Eğitim Bakanlığı müfettişleri de olayı tüm detayıyla araştırıyor. Cumhuriyet savcılığınca yürütülen adli soruşturma da devam ediyor' dedi.

3 ÖĞRETMEN AÇIĞA ALINDI

Görevlendirilen rehber öğretmenlerin de YİBO'da öğrencilerle konuşup soruşturmaya yardımcı olduğunu aktaran Çakacak, ''Bu soruşturmalardan elde edilecek bir cümle bile bize Umut'a götürebilir. Devlet bütün imkanları ile Umut'un bulunması için seferber olmuş durumda. Ümidimiz Umut'un sağ salim bulunması yolunda. Çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Umut Balık'ın kaybolduğu gün okulda nöbetçi olan 3 öğretmen Valilik tarafından açığa alındı. Onlarla ilgili olarak soruşturma devam ediyor. Olayın adli boyutu varsa konu savcılık tarafından yürütülecek' diye konuştu.

KAMERALAR ÇALIŞMIYOR

Vali Çakacak, okuldaki güvenlik kameralarının çalışmaması yönündeki eleştirilere, ''Eşme YİBO'da güvenlik kamerası var ancak olay anında kameraların çalışmadığı konusunda kamuoyunda söylentiler oldu. Yapılan incelemede kameralarda zaman zaman arızalar olduğu, bunun da güç kaynağından kaynaklı olduğu belirlendi. Bu nedenle de zaman zaman bozuklukların olduğu ortaya çıktı. Bu konuda tüm detayıyla incelenmektedir. Okulun güvenlik kamerası sistemi de bakıma alınmıştır. Ayrıca okullardaki özel güvenlik teşkilatının eksikliği de giderilecek. Yaşanan son olaylardan sonra özellikle YİBO'lara hizmet alımı şeklinde güvenlik görevlisi görevlendirmesi yapılacak. Bu uygulamayı bütün okullarımıza yayacağız' yanıtını verdi.

Eşme YİBO'da eğitim gören ve 22 Mart Pazartesi günü saat 21.00 sıralarında, yat yoklamasından sonra ortadan kaybolan Umut Balık'ı arama çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından 'Benim için dua edin' paylaşımı

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından "Benim için dua edin" paylaşımı

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

Bakmadan Geçme

İran Dışişleri Bakanı öldü mü? Hüseyin Emir Abdullahiyan kimdir? İbrahim Reisi kimdir, kaç yaşındaydı? İbrahim Reisi ne zaman Cumhurbaşkanı oldu? İran Cumhurbaşkanı öldü mü? İbrahim Reisi helikopter kazasından öldü mü, yaşıyor mu? Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024)
İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopterin enkazından ilk görüntüler

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopterin enkazından ilk görüntüler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title