Haberler

USAİD, Kosovalı Genç Girişimcilere Destek Eli Uzattı

İşsizlik oranının yüksek olduğu Avrupa'nın en genç ülkesi Kosova'ya yabancı örgütler destek çıkmaya devam ediyor.

İşsizlik oranının yüksek olduğu Avrupa'nın en genç ülkesi Kosova'ya yabancı örgütler destek çıkmaya devam ediyor. Resmi olmayan rakamlar doğrultusunda işsizliğin yüzde 70'in üzerinde olduğu Kosova'da, gençler çareyi ya yurt dışına kaçmakla yada kendi imkanlarıyla oluşturmaya çalışıyor.

Bu çerçevede Kosova'da bulunan yabancı örgütlerde Kosovalı genç girişimcilerin elinden tutmaya çalışıyor. Kosova'nın güney bölgesinde yer alan Prizren'de ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı (USAİD) Prizren'deki gençlere 3 yıl sürecek olan destek programını başlattı.

USAİD ve Prizren Beldiyesi'nin ortaklaşa başlattıkları girişim çerçevesinde, bir toplantı düzenlendi. Toplantının konusu genç girişimcilere destek. USAİD'in 18 ila 35 yaş arası genç girişimcilere destek olmayı amaçlayan programın tanıtımı Prizren Beldiyesi meclis binasında yapıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Prizren Beldiye Başkanı Ramadan Muya, Prizren ve Kosova'nın genç girişimcilere ihtiyaç duyduğunu, yapılacak olan her yatırımın ülkenin kalkınmasına geri dönüş olarak yansıyacağını belirtti. Muya ayrıca fikri olan genç girişimcilere destek vereceklerini söyleyerek, bu program başlatan USAİD yetkililerine teşekkür etti.

USAİD Program Temsilcilerinden Any Rom da genç girişimcilere yaptığı konuşmasında, programın 3 yıl süreceğini ve AB ile Amerika destekli programları daha önce kazanıp fikirleri için destek olan gençlere el uzatacaklarını söyledi. Daha önce fikirleri onaylanan ve yatırımda ilk adımlarını ata genç girişimcilerin firiklerinin hayat bulması için bu projeyi başlattıklarını belirten Rom, proje çerçevesinde genç girişimcilerin Kosova'nın kalkınmasına destek sunabileceklerini vurguladı. Katılımcılar arsında Prizren ve Mamuşa'dan Türk asıllı gençler de katıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Dünya Haberler

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na 'Roma turu' tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na "Roma turu" tepkisi

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

10 yıllık tarihi protokol! Kuşadası plajları halka açılıyor, şemsiye ve şezlonglar da ücretsiz olacak

10 yıllık tarihi protokol! Kuşadası plajları halka açılıyor, şemsiye ve şezlonglar da ücretsiz olacak

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title