Haberler

Ürünler, Tse Belgesiyle Garanti Altında"

TSE Marmara Bölge Koordinatörü Hüsrev: "TSE belgeli ürün veya hizmetlerin kullanımı, tüketici haklarının en üst seviyede sağlanacağının garantisidir"

Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Marmara Bölge Koordinatörü Mehmet Hüsrev, TSE belgeli ürün veya hizmetler kullanılmasının tüketici haklarının en üst seviyede sağlanacağının göstergesi olduğunu söyledi.

Hüsrev, AA muhabirine yaptığı açıklamada, standardizasyon ve uygunluk değerlendirmede milli kuruluş TSE'nin küresel aktörler arasında yer almayı hedeflediğini belirterek, bu kapsamda kurumun hizmet anlayışının teşhis ve çözüm endeksli olmasına önem verdiklerini anlattı.

Kurumun tüketicilerin korunması, kaliteli ürünlere ulaşması, hizmetler ve ürünlerle ilgili problemlere çözüm noktasında tüketici dernekleri ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle işbirliği kararı aldığını kaydeden Hüsrev, tüketici sorunlarını daha net belirlemek için 20 Mayıs Salı günü "TSE-STK Tüketici Değerlendirme Toplantısı" düzenleyeceklerini dile getirdi.

Hüsrev, toplantının ardından tüketici haklarının daha net belirlenmesi ve çözülmesini sağlayacak uygulamaları hayata geçirmeyi hedeflediklerini vurgulayarak, "Tüketici hakları her ne kadar ilgili kanunla korunsa da bunların daha kolay mecraya taşınması için vatandaşlarımızı TSE belgeli ürünler almaya teşvik etmek istiyoruz. TSE belgeli ürünlerin kullanımıyla, tüketicilerin haklarının daha etkin sağlanabilmesini çok önemsiyoruz. TSE belgeli ürün veya hizmetlerin kullanımı, tüketici haklarının en üst seviyede sağlanacağının garantisidir" diye konuştu.

"Tüketiciye verdiğimiz önemi üst seviyeye çekmek istiyoruz"

TSE belgesinin tüketicinin tüm haklarının, beklentilerinin karşılanacağı anlamı taşıdığını aktaran Hüsrev, "Dolayısıyla, sivil toplum kuruluşlarının tüketici hakları ve sorunları konusundaki görüşleri doğrultusunda somut adımlar atarak, tüketicimize vermiş olduğumuz önemi üst seviyeye çekmek istiyoruz. Bunun için de projemizi önce Marmara, daha sonra da uluslararası arenaya taşıyarak geçmişimizden aldığımız insan odaklı olmayı dünyaya duyuracağız" ifadesini kullandı.

Hüsrev, kurumun TSE belgeli ürün veya hizmetlere kefil ve referans olduğunu belirterek, "Her konuda bu TSE belgeli ürünlerimizin kefiliyiz, arkasındayız, hiçbir şekilde tüketicimizin mağdur olmayacağının garantörlüğünü yaparız. Tüketici, ürünün özürlü çıkması durumunda tüketici müdürlüğümüze telefonla veya fiili olarak müracaat ettiği an itibarıyla işlem süreci başlamış olup, o problemin çözümü çok ivedi ve net şekilde 7 günde gerçekleştirilecektir" değerlendirmesinde bulundu

Türkiye'deki ürün ve hizmetlerin yüzde 5'inin TSE tarafından belgelendirildiğine dikkati çeken Hüsrev, gelecekte bu rakamı daha üst seviyelere çıkaracak önemli çalışmalara imza atacaklarını sözlerine ekledi. - Kocaeli

Kaynak: AA / Yerel

Mehmet Hüsrev Marmara Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title