Haberler

Urfa Kalesi'ni TURSAB Ele Geçirdi!

Güncelleme:

Göbeklitepe'nin ardından Urfa Kalesi girişinde de ücret alınmaya başlanırken, Harran'da da girişlerin ücretli olacağı ileri sürüldü.

Şanlıurfa'da özellikle iç turizmin en hareketli olduğu bir sezon yaşanıyor. Ancak gelen turistlerin en yoğun ilgi gösterdiği tarihi yerler bir bir ücretli olmaya başladı. Göbeklitepe girişinde alınan 5 liraya turist turları tepki gösterirken, Urfa Kalesi girişinde de 5 lira ücret zorunlu hale getirildi. Urfa Kalesi'nin işletim hakkının Gazianteplilere verildiği yönünde haberlerin yayınlanması üzerine yazılı bir açıklama yapan Şanlıurfa Kültür ve Turizm Müdürlüğü, kalenin Anteplilere değil TURSAB'a verildiğini belirtti.

Yapılan açıklamada, "Kale giriş ücretleri Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı 105 Müze ve Ören Yeri için '2.Aşama Müze ve Ören yerleri Gişelerinin İşletimi, Giriş Kontrol Sistemlerinin Modernizasyonu ve Yönetimi İşi' ihalesi kapsamında Resmi Gazete'de yayınlanarak ihale edilmiş, ihale kapsamında Türkiye Seyahat Acentaları Birliği-İstanbul (TURSAB) Türkiye genelindeki 105 örenyerinin işletmesini almıştır. Bu kapsamda ilimizde Göbeklitepe ören yeri girişi, Urfa Kalesi girişi, Harran Ören yeri girişi ve yeni açılacak müze girişleri TÜRSAB'a devredilmiştir." denildi.

Bu arada TURSAB'ın yakında Harran Ören Yeri girişinde de ücret uygulaması başlatacağı ileri sürüldü.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Yerel

Harran Ören Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title