Haberler

Üreticilere Destekleme Uyarısı

Pazarlar İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nde görevli Veteriner Hekim Eşref Şenses, Anaç Sığır Desteklemeleri hakkında bilgi verdi.sığırları kültür ırkı veya kültür ırkı melezi olmalıdır.

Pazarlar İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nde görevli Veteriner Hekim Eşref Şenses, Anaç Sığır Desteklemeleri hakkında bilgi verdi.

Veteriner Hekim Eşref Şenses, konu hakkında yaptığı açıklamada; "Anaç sığır desteklemelerinden yararlanmak isteyen üreticilerin işletmeleri ve sığırları Turkvet ve e-ıslah veri tabanına 31 Aralık 2012 tarihi itibari ile kayıtlı,

sığırları kültür ırkı veya kültür ırkı melezi olmalıdır. Anaç sığırların aynı ırktan olma şartı aranmaz. Desteklemeden faydalanacak yetiştiricilerin 1 Kasım 2011 ile 31 Aralık 2012 tarihleri arasında ülkemizde suni tohumlama veya saf etçi ırklarla bakanlıktan izin almış tabii tohumlama boğası ile tohumlama yapılmış olmalıdır. Sığırlarda 14 aylıktan önce tohumlanan hayvanlar desteklemeden faydalanamaz. Anaç sığırlar Turkvet ve e-ıslah kayıt sistemlerinde 31 Aralık 2012 tarihi itibariyle aynı işletmede olmalı ve sığırların işletmeye geliş tarihi de 1 Ekim 2012 tarihinden önce olmalıdır. Desteklemeden yararlanmak isteyen işletmelerin damızlık birliği, süt birlikleri veya tarımsal amaçlı kooperatiflere üye olması gerekmektedir. İşletmelerin kayıtlı oldukları örgütler tek bir işletme olarak kabul edildiğinden bir ineği olan işletmeler dahi örgütleri üzerinden, üye oldukları örgütlere dilekçeyle başvurarak desteklemelerden yararlanabilmektedirler. Örgütlü olmayan üreticiler ise bu desteklemeden faydalanamamaktadır. Desteklemeden faydalanan yetiştiriciler öncelikle suni tohumlama yaptırdıktan sonra tohumlama belgesini Veteriner Hekimden teslim almalı ve belgedeki yazılı bilgileri kontrol etmelidir. Destekleme askı icmallerini kontrol ederken mutlaka bu tohumlama belgelerini ve hayvana ait pasaportlarını yanında bulundurmalıdır. Askıdaki bilgileri kontrol ederek hatalı veya eksik bilgileri düzelttirmelidir. İtiraz süresi bittikten sonra icmaller kesinleşeceğinden süresi içerisinde yapılmayan itirazların kabul edilmeyeceği unutulmamalıdır" diye konuştu. - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title