Haberler

Üreten Kadınlar Bursa'ya Renk Katıyor

Bursa’da kadınlar valiliğin vermiş olduğu makine ile bu yıl 25 ton salça üretimi gerçekleştirdi.

Bursa'da kadınlar valiliğin vermiş olduğu makine ile bu yıl 25 ton salça üretimi gerçekleştirdi.

Geçtiğimiz günlerde Bursa Valisi Münir Karaloğlu, tarafından Üreten Kadın Dernekleri Federasyonu üyesi 20 derneğe, salça makinesi, hamur yoğurma makinesi, lokma makinesi, meyve sebze toplama ve bekletme tankı, buhar kazanlı ütü gibi ürünlerden oluşan 105 parça malzeme teslim edilmişti. Üreten Kadın Dernekleri Federasyonunun kurulmasına öncülük eden Saitabat Köyü Kadınları Dayanışma Derneği de kendilerine verilen salça makinesi ile sektöre hızlı giriş yaptı. Konuyla ilgili konuşan Karaloğlu, "Valilik olarak üreten kadınlarımızın her daim yanında olmayı ve onlara destek vermeyi ilke edinmiş bulunuyoruz. Onlar yeter ki fırsat verildiğinde kadınların neler başaracaklarını herkese göstersinler. Ben Saitabat Köyü Kadınları Dayanışma Derneği'ni Sermin hanımın şahsında kutluyorum. Umarım bu başarılı çalışmalar tüm üreten kadınlarımıza örnek olur" dedi.

Valiliğin şimdiye kadar vermiş olduğu makine desteğiyle daha hızlı ve seri üretimde bulunduklarını söyleyen Dernek Başkanı Sermin Cakalıoğlu, organik ürün üretmek ve halka bunu tattırmak istediklerini söyledi. Cakalıoğlu, "Salça üretimini her yıl 20 ton yapıyorduk. Sene sonu gelmeden salçamız tükeniyordu. Ancak Valimizin vermiş olduğu salça makinesi ile bu yıl 25 ton salça üretimi gerçekleştirdik. Bu salçalar burada ürettiğimiz tarhana, kahvaltılık sos gibi ürünlerin yanı sıra İstanbul, Ankara ve Bursa'da doğal ürünler satan marketlerde ve internet üzerinden satışa sunularak tüm Türkiye'ye ulaştırılıyor" diye konuştu. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Münir Karaloğlu Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title