Haberler

Ünye Ticaret Borsası Başkanı Atik: "Kendi Malına Önce Fındık Üreticisi Sahip Çıkacak"

Ünye Ticaret Borsası Başkanı Osman Atik, "Kendi malına önce fındık üreticisi sahip çıkacak" dedi.

Ünye Ticaret Borsası Başkanı Osman Atik, "Kendi malına önce fındık üreticisi sahip çıkacak" dedi.

Atik, AA muhabirine fındık fiyatındaki dalgalanmayı değerlendirdi. Fındık ürünü fiyatında bu hafta düşüş yaşandığını belirten Atik, "Haftaya sakin ve gevşek ürün fiyatıyla başladık. Geçtiğimiz hafta sonunda 5 lira 50 kuruşu gösteren rakamlar, bu hafta 5 lira 40 kuruş seviyelerine geriledi. Üreticinin elinde bir miktar daha fındık gözüküyor. Böyle olduğu için fiyatlarda da bir türlü beklenen toparlanmalar olmuyor. Bu fiyatları koruyarak birkaç kuruş üstünde ya da altında rakamlarla eski sezonu kapatırız" diye konuştu.

Üreticinin fındık fiyatı belirlenmesinde önemli bir etken olduğunu vurgulayan Atik, şunları kaydetti:

"Her zaman söylediğimiz bir şey var, kendi malına önce fındık üreticisi sahip çıkacak. Herkes aynı anda pazara fındık indirip satayım derse, fındık fiyatları yeni sezonda çok hızlı bir şekilde geriye gelir. Dengeli bir pazara indirme olduğu takdirde hızlı bir düşüş söz konusu olmaz."

Atik, yeni sezon rekolte tahmin çalışmalarının devam ettiğini, 650-700 bin ton arasındaki rekolte beklediklerini sözlerine ekledi.

Muhabir: Hacer Coşkun

Yayıncı: Orhan Topal - ORDU

Kaynak: AA / Yerel

Ünye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title