Haberler

Okuldan Uzaklaştırılan Üniversitelilerden Şarkılı Eylem

Güncelleme:

MEÜ'de rektörlük binasında eylem yapan öğrencilerden 27'si hakkında verilen tedbir amaçlı okuldan uzaklaştırma kararı, şarkıyla protesto edildi.

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Çiftlikköy Kampüsü'nde geçen yıl Aralık'ta rektörlük binasında eylem yapan öğrencilerden 27'si hakkında verilen "tedbir amaçlı okuldan uzaklaştırma'' kararı, şarkıyla protesto edildi.

MEÜ Fen Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü 1. sınıf öğrencisi Bahar Salim'in (19) trafik kazasında yaşamını yitirdiği yolda gerekli tedbirlerin alınmadığını ileri sürerek MEÜ Rektörlüğü binasında eylem yapan öğrencilerden 27'sinin tedbir amaçlı okuldan uzaklaştırılmasına tepki gösteren bir grup öğrenci, üniversite girişinde toplandı.

"Soruşturmalar, baskılar bizi yıldıramaz", "Direnen MEÜ öğrencileri yalnız değildir", yazılı döviz taşıyan ve bir süre üniversite yönetimi aleyhinde slogan atan grup, daha sonra MEÜ Rektörü Prof. Dr. Suha Aydın ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yüksel Özdemir için besteledikleri şarkıyı seslendirerek, basın açıklaması yaptı.

Grup adına açıklamayı okuyan Ece Güç, 2013-2014 eğitim döneminde üniversite yönetiminin ihmalkarlığından dolayı iki öğrencinin hayatını kaybettiğini öne sürdü.

Yurtta kalan öğrencilerin güvenliğinin sağlanması ve koşulların iyileştirilmesi için rektörlükle yasal çerçevede görüşüldüğünü ifade eden Güç, şöyle devam etti:

"Fakat ne yurt yönetimi ne de üniversite yönetimi, öğrencilerin güvenliğini düşündü. Geçtiğimiz aralık ayında felsefe bölümü 1. sınıf öğrencisi Bahar Salim, yurda giriş yolunda kaldırım olmaması nedeniyle karşıdan gelen aracın altında ezilerek yaşamını yitirdi. Yaşanan olaylara kayıtsız kalmadık. Üniversite öğrencileri tarafından seçilen temsilciler, iletilen taleplerin taahhüdünü almak üzere rektörlük binasını işgal etmek zorunda kaldı. Bütün taleplerimiz, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yüksel Özdemir tarafından imzalanarak teminat altına alındı."

Verilen sözlere rağmen 121 öğrenciye üniversite, 67 öğrenciye valilik ve emniyet tarafından soruşturma açıldığını öne süren Güç, "27 öğrenciye ise soruşturma süreci kapsamında tedbir adı altına uzaklaştırılma cezası verildi ve ders kayıtları engellendi" dedi.

Açıklamanın ardından rektörlük binasına yürüyen grup, rektörle görüşmek istedi. İsteklerinin kabul edilmemesi üzerine bir süre halay çeken grup, daha sonra dağıldı.

-protesto

Kaynak: AA / Güncel

Mersin Üniversitesi Çiftlikköy Politika Güncel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

Bakmadan Geçme

Hastanelerde, onaylı randevu dönemi başlıyor! Bakanlık 10 soruda merak edilenleri yanıtladı

Hastanelerde, onaylı randevu dönemi başlıyor! Bakanlık 10 soruda merak edilenleri yanıtladı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title