Haberler

Ünlü Modacıdan Ak Partili Uslu'ya Ziyaret

Ünlü modacı Ahmet Özceyhan, AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu’yu ziyaret etti.

Ünlü modacı Ahmet Özceyhan, AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu'yu ziyaret etti.

Türkiye Büyük Millet Meclisinde dünyanın en büyük medeniyetleri arasında yer alan Hititler'in tanıtılması amacıyla Boğazkale Hattuşa heyetinin siyasi parti temsilcilerine yapmış olduğu ziyaretten ve tanıtımdan duyduğu memnuniyeti dile getiren ünlü modacı Özceyhan, "Çorum turizminin çok önemli yerlere geleceğine inanıyorum. Çorum ve Boğazkale yerel yöneticileri ile bir araya gelerek tanıtım sürecine katkı vermek isterim" şeklinde konuştu.

Özceyhan, Hitit motiflerinden esinlenerek "Hitit Uyanışı" adlı koleksiyonunun hazırlıklarının devam ettiğini belirterek, "Hepimizin amacı, bu örnek medeniyeti tüm dünyaya tanıtmak. Çorum'un sahip olduğu tarihi ve kültürel değerlerin tanıtımı noktasında bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada ne gerekiyorsa yapmaya hazırım" dedi.

AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Çorum'un 5 bin yıllık tarihi bir geçmişe sahip olduğunu hatırlattı.

Hititlerin başkenti Hattuşa, Alacahöyük ve Şapinuva'da Hitit medeniyetine ait çok değerli kalıntıların olduğunu dile getiren Uslu, "İskilip ilçemiz tarihi bir Anadolu kenti ve aynı zamanda ilim ve kültür merkezi.Osmancık ilçemiz de Osmanlı izlerini taşıyor. Çorum merkez ise Osmanlı ve Selçuklu izlerini taşımaktadır.Çorum tarihi varlığının yanında eşsiz doğa güzelliklerine de sahiptir. Bizim amacımız Çorum turizmini daha da ileriye taşımaktır. Aslımızı, neslimizi Hititler'de aramak derdimiz, gayretimiz yok. Bu coğrafyadaki bütün medeniyetlerin hepsi gerçeğimizdir ve bu topraklara aittir. Hepsini birden sahiplenmek, kucaklamak gibi engin bir anlayışa sahibiz.Hemşehrimiz olarak sizlerde Hitit dönemine ait yapmış olduğunuz çizimlerle hazırladığınız defilenizi Çorum ve Roma da tanıtımına destek amaçlı yaptınız. Bundan sonrada çalışmalarınız devam edeceğini düşünüyor, destekleriniz için teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Modacı Ahmet Özceyhan, ziyarette hazırladığı Hitit kreasyonunun fotoğraflarını Uslu ile paylaştı. - ÇORUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Salim Uslu Ak Parti Türkiye Çorum Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title