Haberler

Ünlü Astrnot Türkiye Uzay Kampında

ziyarette bulundu.Uzaya 3 kez giden Astronot Clervoy, Uzay Kampı öğrencileriyle uzay deneyimlerini paylaşarak; "Kolay şeyleri hedeflerseniz limitinizi hiçbir zaman bilemezsiniz her zaman kendinize zor hedefler koyun."

1-7 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen E-PAL haftası kapsamında İzmir'de Uzay Kampı Türkiye'ye üstün hizmet madalyalı Astronot

Jean François Clervoy

ziyarette bulundu.

Uzaya 3 kez giden Astronot Clervoy, Uzay Kampı öğrencileriyle uzay deneyimlerini paylaşarak; "Kolay şeyleri hedeflerseniz limitinizi hiçbir zaman bilemezsiniz her zaman kendinize zor hedefler koyun.Hayatınızda hep kolay işler yapmayın, zor işler için kendinizi zorlayın" önerisinde bulundu.

Uzay mekiğinin içinde 27 bin tane ısı yalıtım sistemi olduğunu anlatan başarılı astronot öğrencilere; "Uzay mekiği fırlatırken harcadığı enerji tüm Türkiye'nin enerjisi ile eş değerdir.Benim için korku bilmediğim birşey ile yüzleşmek.Ben aylar öncesinden orada ne yapacağımı biliyordum.Bunun için eğitim almıştım.Uzayda da takım çalışması ile herkesin bir görevi oluyor.Uzayda herkesin birbirine güvenmesi lazım.Dünyanın etrafında gün içerisinde 60 kez turladık.Bu 16 gün doğumu ve gün batımı anlamına geliyor" dedi.Clervoy; ayrıca uzaydan Dünya'nın güzel fakat çok narin,kırılgan gözüktüğünü söyledi.

Clervoy, öğrencilere 'Uluslararası Uzay İstasyonu' tanıtımı videosunu izletti.

UZAY'DAN İNCİLER…

Ünlü Astronot Jean-François Clervoy sunumunun ardından 'Uzay Kampı Türkiye' öğrencilerinin sorularını cevapladı. Öğrencilerin sorduğu sorular üzerine Clervoy, uzay ile ilgili şu detayları anlattı:

"-Uzaydan Dünya'daki şehirleri görebiliyorsunuz.Fakat uzayda nerde olduğunuzu bilemiyorsunuz.

-Vücudunuzun dinç kalması için Uzayda her gün 2 saat spor yapmak zorundasınız. Uzayda spor yapmayınca gelindiğinde çok bitkin oluyorsunuz.Koştum ve pedal çevirdim.

-Uzayda konyak içtik

-Saatte 128 bin km hızla dünya atmosferine indik.İnmesi için tek bir şans var.'İnemedim, geri döneyim' diye bir şansınız yok.

-Önümüzdeki yıllarda proje olarak halktan insanları da uzaya göndermek var

-Uzayda ailemi özlemedim.Çünkü kısa bir seyahatti.Skpe'ten ve mailekonuşabiliyorsunuz.

-Uzaya gitmek için eğitim yanı sıra bilgili olmak gerekiyor.Psikolojik olarak hazır ve hedefe kitlenmeniz gerekiyor.Doktora ve yüksek lisans gerekiyor.

-Uzayda yüzünüz şişiyor.Deniz tutması gibi bir his oluyor.İstifra ediyoruz.

-Dünya'ya geldikten sonra

araba kullanmamıza izin verilmiyor.

-Uzay'dan geldikten sonra iç kulak sıvısı dünyaya adapte olması gerekiyor.Gözünüz içinde biri fotoğraf çekip, flaş patlamış gibi oluyor.

-Uzayda ani ve doğru kararlar vermek gerekiyor.

-Tuvalet ihtiyacı için çok kalın bir göbek bezi kullanıyorduk.

-Fırlatılmadan 2 ay önce uzaydaymışız gibi davranmaya başlıyoruz.Uzay yürüyüşü rahat değil.Hızlı hızlı hareket edip durunca kendinizi çok tuhaf hissediyorsunuz.O yüzden ilk birkaç gün yavaş hareket ediyoruz.

-Uzaydan Dünya'daki ülkeleri görmek size oranın bir parçası olduğunuzu hissettiriyor.

Uzaya giden astronotların akıcı bir şekilde Rusça ve ingilizce konuşması gerekiyor.

-Okyanusları çok iyi korumamız gerekiyor, çünkü dünyanın ısı dengesini sağlamada büyük görevleri var". - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

türkiye izmir Politika Güncel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

Bakmadan Geçme

11 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 11 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 11 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 11 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 11 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 11 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Maymunlar Cehennemi Yeni Krallık izle! (TÜRKÇE DUBLAJ) Maymunlar Cehennemi Yeni Krallık filmi Türkçe dublaj full nereden izlenir? 11 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 11 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 11 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 11 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 11 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 11 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 11 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Erol Bilecik kimdir? Erol Bilecik hangi takımlı? Onaylı Randevu Sistemi ne zaman başlıyor? Yeni hastane randevu sistemi başladı mı? Altınay Savunma (ALTNY) halka arz sonuçları açıklandı mı?
CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title