Haberler

Üniversiteyi de Türkiye'de Okumak İstiyorlar

Turhal Kültür Eğitim Vakfı (TUKEV) Başkanı Ali Bayram, lise eğitimlerine Kayseri’de devam eden Ugandalı öğrencilerin üniversiteyi de Türkiye’de okumak istediğini söyledi.

Turhal Kültür Eğitim Vakfı (TUKEV) Başkanı Ali Bayram, lise eğitimlerine Kayseri'de devam eden Ugandalı öğrencilerin üniversiteyi de Türkiye'de okumak istediğini söyledi.

Kayseri Uluslararası Mustafa Germirli Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde eğitim ve öğretimlerini sürdüren Ugandalı öğrenciler, Tokat'ta bir dizi ziyarette bulundu. Turhal Kültür Eğitim Vakfı (TUKEV) ev sahipliğinde Tokat'ın Turhal ilçesine gelen Ugandalı öğrencileri Turhal Belediye Başkanı Yılmaz Bekler makamında kabul etti. Ziyarette konuşma yapan TUKEV Başkanı Ali Bayram, Ugandalı öğrencilerin üniversiteyi de Türkiye'de okumak istediğini ifade ederek, "Biz Turhal Kültür Eğitim Vakfı (TUKEV) ve Tokat İlim Sanat ve Araştırma Vakfı (TİSAV) olarak Uganda ve Raunda ile ilgileniyoruz. Bu kardeşlerimizin tamamı Uganda'lı ve bazıları 4'ncü sınıf bazıları 2'nci sınıf öğrencisi. Üniversiteyi de Türkiye'de okumak istiyorlar. Hem Orta Karadeniz'i tanıtmak hem daha çok başta İslamiyet olmak üzere birliğimizi beraberliğimizi gösteren bağları kuvvetlendirmek adına bir gezi düzenledik. Yaklaşık 6 ili geziyoruz. Dün Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi, İlahiyat Fakültesi'ni gezdik. Tokat'ın ilçeleri arasında Niksar ve Almus'ta gezilerimiz oldu. Niksar Kalesi'ni gezdik, Ulu Cami'ye gittik, Almus'ta baraj gölünün kenarında o ortamı teneffüs ettik. Ama Turhal vakfı olarak bizim birinci dereceden önceliğimiz Turhal'ı tanıtmak" dedi.

UGANDALI ÖĞRENCİLER TÜRKİYE'NİN GÖNÜLLÜ ELÇİLERİ OLACAK

Turhal Belediye Başkanı Yılmaz Bekler ise dünya artık gittikçe küçüldüğünü ve küreselleştiğini ifade ederek, "Özellikle yeni Cumhurbaşkanımız döneminde Afrika'yla çok yakın diyalogumuz var. En son Cumhurbaşkanımız Afrika'da 3 ya da 4 tane ülkeyi kapsayan bir ziyarete gitti biliyorsunuz. Küreselleşen dünyada bizde İslam ülkeleriyle diyalog kurmak zorundayız. Türkiye özellikle imam hatip liselerinde okutmak üzere Afrika ülkelerinden öğrenciler getiriyor, Türkiye'de bütün masraflarını da karşılıyor. Ekstra masraflarını da Turhal Kültür Eğitim Vakfı gibi vakıflarımız üstleniyorlar. Yarın bir gün bu arkadaşlarımız Türkiye'de bu okullarda mezun olup kendi ülkelerine döndükleri zamanda Türkiye'nin gönüllü elçileri olacaklar. Kardeşliğimizin temellerini atacaklar. Belki onlar yaşlanacaklar yerlerini çocuklarına, torunlarına bırakacaklar ama geride Uganda ve Türkiye kardeşliğini bırakarak bu dünyadan göçüp gidecekler" diye konuştu.

Başkan Bekler, konuşmasının ardından Ugandalı öğrencilere çeşitli hediyeler takdim etti. - TOKAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ali Bayram Kayseri Türkiye Turhal Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title