Haberler

Üniversiteyi Bitirdi, Memleketinde "Yumurtacı" Oldu

Güncelleme:

Kütahya'nın Simav ilçesinde yaşayan ve üniversitede edebiyat eğitimi alan kadın, mezun olunca organik usullerle yumurtacılık yapmaya başladı.

Simav ilçesinde yaşayan ve üniversitede edebiyat eğitimi alan kadın, mezun olunca organik usullerle yumurtacılık yapmaya başladı.

İlçe merkezinde organik tavuk çiftliği kuran Girne Amerikan Üniversitesi Edebiyat Fakültesi mezunu Beyza Seven (28), AA muhabirine yaptığı açıklamada, organik yumurtaları şimdilik sadece alışveriş merkezlerine sattığını söyledi.

Çiftliğinin iki bölüm halinde kapalı ve geniş bir bahçeden oluştuğunu belirten Seven, "Her gün saat 15.00'da yumurta toplama saatimiz. Yumurtalarımızın tamamı doğal. Tavuklara hiçbir vitamin ve benzeri yiyecek sunmuyoruz. Onların daha fazla ve sık sık yumurtlaması için hiçbir girişimde bulunmayıp, müzik bile dinletmiyoruz. Bunlar normal doğal ortamda gezen, canı istediğinde tüneyip canı istediğinde bahçede otları ve toprağı eşeleyen, stressiz bir yaşam süren ve sonuç olarak istediğinde de yumurtlayan özgür tavuklar. Onlara sadece sevgimi veriyorum, başka bir şeye ihtiyaçları yok" diye konuştu.

"Kendi işimin sahibi olmak istedim"

Seven, yaptığı araştırmalar sonucunda doğal beslenen hayvanların daha sağlıklı olduğunu dile getirdi.

Sağlıklı beslenmenin yolunun da doğal ürünlerden geçtiğini ifade eden Seven, şöyle konuştu:

"Burayı açmamdaki en büyük amaç, insanlara doğal yumurta hizmeti verebilmek içindi. Biliyorsunuz ki marketlerde çiftlik yumurtaları çok fazla. İnsanlar çocuklarına doğal, katkı maddesi olmayan yumurta arayışı içindeler. Benim öğretmenlik yapmamamdaki en büyük amaç ise kendi işimin sahibi olmaktı. Birazda aile olarak canlılara çok fazla önem veriyoruz. En büyük hedeflerimden birisi, önce çiftliğin kapasitesini artırmak, ardından markalaşıp, kurumsallaşmak. Şuan çiftliğimizde 600 civarında tavuğumuz var. Eylül ayında 500 adet daha alarak bu sayımızı binin üzerine çıkarmayı planlıyorum. Hedefim ise 15 bin tavuk ile üretim yapmak. Simav'da yumurta üretimi yapan ilk kişi ben oldum. Buradan ekmek yiyen arkadaşlarımız da olur."

Seven, tavuklarının en büyük özelliğinin gezer tavuk olduğunu ifade ederek, çiftlikte tavukların dışarıda gezdiğini anlattı.

Bundan dolayı da yumurtaların çok lezzetli olduğunu iddia eden Seven, "Tavuklar, sürekli gezdikleri için toksinlerini vücutlarından atıyorlar. Hatta streslerini atıyorlar. Tavukların suluklarını içeriye koyduk. Dışarıya asla su koymuyoruz. Kuşlar vasıtasıyla hastalık kapmalarını istemiyoruz. Folluklarına sık sık beyaz talaş atıp daha hijyenik ortamda yumurtlamalarını sağlıyoruz" dedi. - Kütahya

Kaynak: AA / Yerel

Kütahya Girne Simav Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title