Haberler

Üniversitenin Mimarı Belediyeye Aday

BURDUR (İHA) – MAKÜ Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı Ali Nihat Gündüzalp, Ak Parti Burdur Belediye Başkan aday adaylığını açıkladı.

BURDUR (İHA) – MAKÜ Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı Ali Nihat Gündüzalp, Ak Parti Burdur Belediye Başkan aday adaylığını açıkladı. Ak Parti İl Başkanlığı'nda düzenlenen toplantıya Ak Parti İl Başkanı İbrahim Ekici, Ak Parti İl Teşkilatı başta olmak üzere Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Keyik, Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Fevzi Oktay, Ticaret Borsası eski Başkanı Baki Varol ve Gündüzalp Ailesi katıldı. Aday adaylığı açıklaması öncesi bir konuşma yapan Ak Parti Burdur İl Başkanı İbrahim Ekici, Aday adayı Ali Nihat Gündüzalp'ten seçim döneminde birlik ve beraberlik içinde her türlü desteği vererek çalışacağı sözünü aldı.

Burdur Belediye Başkan aday adaylığını açıklayan MAKÜ İstiklal yerleşkesinin mimarı, MAKÜ Eski Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı Ali Nihat Gündüzalp, şöyle konuştu: "Kentimizin bugünü ve yarınının iyi hesap edilmesi gerekmektedir. Sosyal sorumluluk, planlama, girişimcilik, rekabet ve marka şehir olmanın önemini kavrama bilinci ile ve Burdurlu hemşehrilerimden gelen talep doğrultusunda, uğraş vermek, doğru bildiğimiz yolda beraberce yürümek arzusu içerisinde olduğumu söylemek isterim."

Burdur'un artık hızla büyüyen Türkiye'nin garip ve uyuyan güzel şehri olmayacağını anlatan Gündüzalp, şunları söyledi: "Önümüzdeki 10 yılı iyi değerlendirmek zorundayız. Burdur gelecek 10 yılda, yani 2023 Türkiye konjonktüründe geçen yılların rehavetinden kurtularak hızla ilerlemek durumundadır. Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlayacağımız 2020'li yıllara gelindiğinde Burdur; çok daha güzel, çok daha mutlu, çok daha mamur ve bugün düşünemediğimiz kadar güzel bir şehir olacaktır. Bu yolda Burdur'umuzun tek eksiği deneyimli ve profesyonel kadrolardır. Partimizin deneyimli ve profesyonel kadrolarından oluşan hükümetinin ortaya koyduğu büyük ve inanılmaz başarı bunun en büyük ispatı niteliğindedir."

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında oluşan bu deneyimli ve profesyonel kadroların milletimizden aldığı güçle çalıştığını anlatan Gündüzalp, sözlerini şöyle sürdürdü: "Türkiye, siyasi rakiplerimiz tarafından olduğu gibi dünya ülkeleri tarafından da kıskanılmaktadır. Gerek partimizin gerek siz değerli hemşehrilerimizin desteğiyle, verilecek bu Şehrül Eminlik makamında, deneyimimiz ve profesyonelliğimiz ile Burdur'umuzu bölgesinde olduğu gibi Türkiye'de de kıskanılacak, yaşanabilir bir şehir yapmak, gece gündüz demeden çalışmak tek görevimiz olacaktır."

Burdur'un temel sorunlarından bahseden ve sorunların çözümü konusunda proje ve yapılması gereken çalışmaları dile getiren Ali Nihat Gündüzalp, sözlerine şöyle devam etti: "Özel sektörde görev almış, uzun yıllar akademisyen olarak çalışmış ve son olarak şehrin ekonomisi dahil, sosyokültürel gelişmesinde önem arz eden ve mensubu olmaktan gurur duyduğum ve her zaman gurur duyacağım Mehmet Akif Ersoy Üniversitesinin imarında ve yapımında yapı işleri ve teknik daire başkanı olarak yapmış olduğum çalışmalar sonucunda, elde etiğim deneyimim birikimim ve tecrübem, belediye hizmetlerinin ifasında, halkımız ile uyum içinde çalışılmasına yardımcı olacağı kanaatindeyim."

Fevkalade zor ve vebali büyük olan görevi; diyalog, istişare, uzlaşma, uzlaştırma, fikir alışverişi, hoşgörü ortamında ve sabırla yerine getirmeye talip olduğunu anlatan Gündüzalp, şunları söyledi: "Yönetim felsefemiz, çağdaş liderlik tanımında da olduğu gibi 'Lider (Başkan) her türlü kararı alan değil, doğru insanların karar almasını sağlayan kişidir' görüşünün hakim olduğu, insanların; sorunun bir parçası olması yerine, çözümün bir parçası halinde bulunduğu, yapılan projelerden; sonradan haberdar olmak yerine projenin çözümünde görüşlerinden yararlanıldığı sonuçta yöneten ve yönetilen kavramının, yönetişim kavramına dönüştüğü birlikte yönetme modelini belediyemizin yönetim anlayışı olarak belirleyeceğiz. Sorunlar ne kadar büyük olursa olsun, onların üstüne varmak dururken, kısır çekişmeler ve sorunları ötelemenin, Burdur'umuza ve memleketimize faydası olmadığını hep beraber gördük. Görev verildiği ve halkımız teveccüh ettiği takdirde, ilk işimiz sorun yumağı haline gelmiş olan konuların çözümleridir."

Özellikle üniversite ile kent arasında bulunan fiziki kopukluk giderilerek bu bölgelerin yeni imar planları hazırlanacağını belirten Gündüzalp, şunları söyledi: "Bu çalışmalar 5 yıl içinde uygulaması ile beraber tamamlanacaktır. Gerek şehirlerarası yol kenarlarında ve gerek kent merkezinde AVM'ler ile bölgesel ticaret alanlarının oluşumu sağlanacak. Bu merkezlerin yapımı ve kullanımında öncelik, Burdur halkının ve esnafının oluşturduğu birlikler olacaktır. İçme suyu problemimiz vardır. Bu problem yeraltı suyu yerine oluşturulacak gölet veya barajla uzun vadeli olarak çözülecektir. Yer seçimi ve arıtma yöntemi hatalı olan kanalizasyon çökertme sistemi ortaya çıkardığı sorunlar nedeni ile acilen biyolojik arıtma sistemi ile çözümlenmesi için gerekli girişimlerde bulunulacaktır."

Nüfusun 72 bin civarında olduğunu anlatan Gündüzalp, şunları söyledi: "İlimizde yaşanan yol ve otopark problemi hepimizi üzmektedir. Özellikle otopark probleminin çözümü yol probleminin kısa vadede sorun olmasının önüne geçebilecektir. Bu nedenle en geç iki yıl içinde Cumhuriyet Meydanı bölgesinde en az 300 araçlık otopark inşaatının yapımı gerçekleştirilecektir. Kentimizin girişinde, kentimize yakışan belediye binası ve meydan çalışmaları yapılacaktır. Kentimizin nüfusu 72 bin civarında olması esnaf ve sanatkarlarımızın ekonomik gelişimine yetmemektedir. Bu nedenle acilen ilimize yeni yatırımcıların kazandırılması, yeni iş yerlerinin faaliyete geçirilmesi ve bu kişilerin desteklenmesi gerekmektedir. Göl kenarı sahil bandına rekreasyon (gezi dolaşım alanları) alanları, bisiklet yolları, günü birlik tesisler (hobi bahçeleri, piknik alanları) yaparak göl ile halkımızın birlikteliği sağlanacaktır."

Burdurluların desteğini isteyen Ali Nihat Gündüzalp, sözlerini şöyle sürdürdü: "Hedefimiz 2023 Türkiye'sinde büyümesiyle, gelişmesi ile yaşanabilir kent sıralamasında ön sıralarda yerini almış bir Burdur'u imar etmek olacaktır. Projelerimiz hazır. Partimizin ve halkımızın vereceği yetki ile 1 Nisan 2014'te Belediye Başkanımızın teslim edeceği bayrağı her alanda kategorisindeki diğer şehirlerle, milletvekillerimizin bugüne kadar göstermiş oldukları büyük azim ve destekleri ile sorunları çözülecektir. Çağı yakalamış, imar ve inşa noktasında bölgesinde örnek gösterilecek bir şehir, halkımızın umududur. Görevimiz büyük Burdur'un inşasıdır.Havasını, suyunu, yeşilini korumuş, ve artırmış, şeffaflık ve katılımcılığın hakim olduğu bir belediye anlayışı ile 2023'e hazır büyük Burdur'un inşasına talibim."

Ali Nihat Gündüzalp, konuşmasından sonra başvurusunu Ak Parti Burdur İl Başkanı İbrahim Ekici'ye teslim etti. Gündüzalp, daha sonra Başkan Ekici'ye çiçek takdim etti. Başkan Ekici de Gündüzalp'in yakasına Ak Parti rozetini taktı. Basın açıklaması, birlikte hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.

GÜNDÜZALP KİMDİR

Ak Parti Burdur Belediye Başkan aday adayı Ali Nihat Gündüzalp, 1961 yılında Burdur'da doğdu. Bekir Efendiler sülalesinden Ömer Hafızın torunu, Mısırda El-Ezher Üniversitesinde eğitim görmüş Osman Gündüzalp'in oğludur. Annesi Burdur esnafından sobacı Ali Çakmakçı'nın kızıdır.

İlkokulu Burdur Hüsnü Bayer İlkokulunda, Ortaokulu Burdur Lisesi Orta kısmında, Lise eğitimini Endüstri Meslek Lisesi Elektrik bölümünde bitirdi. 1983 yılında Selçuk Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'nden mezun oldu. 1983-1984 yılları arasında serbest mimar olarak Burdur'da çalıştı. 1985 yılında askerlik görevini yaparak aynı yıl Akdeniz Üniversitesi Burdur Meslek Yüksek Okulunda öğretim görevlisi sınavını kazanarak akademisyenlik kariyerine başladı. Burdur'da Mimarlar Odasının kuruluş çalışmalarına öncülük etti yaklaşık 10 sene Mimarlar Odası Burdur temsilciliğini sürdürdü. 1993 yılında Selçuk Üniversitesinde "Tabi Afet olan Depremin Burdur Kenti Üzerine Olan Etkileri" konulu semineri ile ve "Burdur İli Yeşil Alan Planlaması" konulu yüksek lisans tezi ile Yüksek Mimar unvanını aldı. Meslek Yüksekokulunda uzun süre Müdür Yardımcılığı ve bölüm başkanlığı görevlerini başarıyla sürdürdü. 1999-2006 yılları arasında Süleyman Demirel Üniversitesi Mimarlık Fakültesi ve Teknik Eğitim Fakültesinde ders verdi. 2007 yılından bugüne kadar Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nde Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı olarak çalışmaktadır.

Üniversite yerleşke planını hazırlatarak; Veteriner Fakültesi, Fen Edebiyat Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Öğrenci Yemekhanesi ve Sosyal Tesisleri, Kapalı Yüzme Havuzu binaları ile merkez kampüste bulunan Konferans ve Sergi Salonu'nun yapımını tamamlayıp uygulamalarını gerçekleştirdi. Rektörlük binası ve Hayvan Hastanesi binaları inşaatları devam etmektedir. Bu sürede üniversitede toplam 165.000 m2 inşaatın yapımını gerçekleştirmiştir.

Ali Nihat Gündüzalp, Gülsün Nihal Gündüzalp ile evli olup iki çocuk sahibidir.

YAPTIĞI PROJELERDEN BAZILARI:

"Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Merkez Kampüste bulunan Kültür Merkezinin Projesinin Yapımı

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi İstiklal Yerleşkesinde bulunan İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Projesinin Yapımı

Süleyman Demirel Üniversitesi Davraz Kayak Tesisleri ve Oteli Projesinin Yapımı

Burdur Belediyesi Susamlık Tesisleri Projesi ve Uygulamasının Yapımı

Çevre ve Orman Müdürlüğü Serenler Tepesi Sosyal Tesisi Projesi

Çevre ve Orman Müdürlüğü Kuş Gözlem Evi ve Parkı Projesi

Burdur Öğretmen Evi Projesi

Alparslan Ali Can Koleji Projesi"

Aldığı Ödüller

"Burdur Gölü Yeşil Kuşak Projesi (Takdirname), Burdur Gölü Kuş Cenneti Projesi (Takdirname ) - BURDUR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İbrahim Ekici Ali Nihat Ak Parti Burdur Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title