Haberler

Üniversiteliler, Doğal Yaşamı Öğrenecek

Kızılırmak Deltası'nda OMÜ tarafından hazırlanan ve TÜBİTAK Bilim ve Toplum Projeleri Destekleme Programı kapsamında desteklenen üniversite öğrencilerine yönelik ''Doğa Okulu'' projesi sonbalar dönemi açıldı.

Kızılırmak Deltası'nda Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nce  (OMÜ) hazırlanan ve TÜBİTAK Bilim ve Toplum Projeleri Destekleme Programı kapsamında desteklenen üniversite öğrencilerine yönelik "Doğa Okulu" projesi sonbahar dönemi açıldı.

Proje Koordinatörü Prof. Dr. Ali Kemal Ayan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üniversite öğrencilerine yönelik olarak hazırlanan doğa okulunun ilkbahar ve sonbahar olmak üzere yılda iki kez gerçekleştirildiğini söyledi.

Türkiye'nin 20 değişik üniversitesinden 30 öğrencinin katıldığı doğa okulunda, öğrencilerin doğal yaşamı öğrenmeleri için çalışmalar yapıldığını belirten Ayan, "Proje kapsamında öğrencilere doğal yaşam eğitimleri veriyoruz. Bu dönemde Kızılırmak Deltası ve 19 Mayıs ilçesinde bulunan Nebiyan Yaylası'nda ve ormanlarında öğrencilere doğal yaşam, sulak alanlar, habitatlar ve doğal dengeni korunmasına yönelik bilgilendirme çalışmaları yapılıyor" diye konuştu.

Ayan, Kızılırmak Deltası'nın Kardeniz Bölgesi'nde canlılığını koruyabilmiş ender alanlardan biri olduğunu ifade ederek, deltanın aynı zamanda açık hava laboratuvarı gibi olduğunu dile getirdi.

Ekolojik yaşamın bütün unsurlarıyla yaşandığı Kızılırmak Deltası'nı bütün öğrencilere anlatmak istediklerini vurgulayan Ayan, şunları kaydetti:

"Öğrencilere deltanın ve Nebiyan Yaylası'nı ekolojisi, flora ve faunasını genel olarak anlatmak istedik.  Doğanın dilini ve sesini duyurmak, ekolojik süreçlerin ilişkileri ve etkileşimlerini öğrencilere göstermek istiyoruz.  Proje kapsamında, kuş gözlemi, dünyanın ekolojik dengesindeki değişimlerle ilgili drama çalışmaları, organik tarım alanları ve çiftlik gezileri, doğal yaşam alanlarının incelenmesi, böcekler ve böceklerin insan kültüründeki yeri, saz ekosistemi ve sazların değerlendirilmesi ve sulak alan ekosisteminde manda ve yerel ürünleri gibi birçok aktiviteye yer verilecektir."

Ayan, doğa okulu projesinin her yıl ilkbahar ve sonbahar döneminde düzenli olarak düzenleneceğini söyledi. - Samsun

Kaynak: AA / Güncel

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Kemal Ayan Kızılırmak Türkiye Politika Güncel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title