Haberler

Üniversiteli Sema Cinayetinde Derin Soruşturma

Geçen ay kaybolduktan sonra cesedi bulunan Sema Karakoca cinayetiyle ilgili gözaltına alınan 6 şüpheli jandarma tarafından oluşturulan özel sorgu ekibi tarafından yürütülüyor.

Bursa'da geçen ay kaybolduktan sonra cesedi bulunan üniversite öğrencisi Sema Karakoca cinayetiyle ilgili gözaltına alınan 6 şüphelinin ifadeleri jandarma tarafından oluşturulan özel sorgu ekibi tarafından yürütülüyor.

Şüphelilerin ev ve araçlarından alınan örnekler jandarmaya ait kriminal laboratuarında incelenirken, ek gözaltı süresi alınan zanlılar bu sabah tekrar doktor kontrolünden geçirildi. Şüphelilerden N.Z: (30) kontrole götürülürken, "Vallahi billahi biz yapmadık. Allah belamı versin biz yapmadık" dedi.Vali Şahabettin Harput da düzenlediği basın toplantısında, ciddi bir teknik takip ve istihbari çalışmalar sonucu şüphelileri yakalayan jandarmayı kutlarken, Uludağ Üniversitesi öğrencilerinin kaldığı Görükle Mahallesi'ndeki içkili yerlere dikkat çekerek, bu mekanların denetlenmesi için özel talimat verdiğini söyledi.

Doğum gününü kutladıktan bir gün sonra 16 Şubat'ta kaybolan ve 1 Mart'ta parçalanmış cesedi merkez Nilüfer İlçesi Çatalağıl Köyü Ayazma Mevkii'nde dere kenarında bulunan Uludağ Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi birinci sınıf öğrencisi 19 yaşındaki Sema Karakoca cinayetiyle ilgili gözaltına alınan genç kızın eski erkek arkadaşı M.Ş: (34) ile 5 kişinin sorgulamaları devam ediyor. Dün sabaha karşı 04.00 sıralarında 7 ev ve 4 işyerine eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan şüphelilerin sorguları jandarma tarafından oluşturulan özel ekip tarafından yapılıyor. Araçlar ve evlerden alınan kan izleri bulunduğu şüphesiyle alınan örneklerin incelenmesindeki sürecin uzun olmasının soruşturmayı olumsuz yönde etkilediği kaydedildi.

Çalıştırdığı işcilerle gözaltına alınan M.Ş.'in nezarette Sema Karakoca ile arkadaş olduğunu, evine geldiğini, birlikte gezmeye gittiklerini kabul ettiği fakat onu kesinlikle öldürme olayına karışmadıklarını söyledi. Yazılı ifade vermeyen Ş.'nin, sık sık "Beni neden burada tutuyorsunuz" dediği öğrenildi.

"VALLAHİ BİLLAHİ BİZ YAPMADIK

Şüphelilerin yakalandıkları ve gündüz detaylı aramanın yapıldığı evde dün gece yıkansa bile kan izleri tespit edebilen özel aletle arama yapıldı. Şüphelilerden M.Ş. (34) akrabası Ş.Ş. (36), M.C. (31) ile kardeşleri E.C. (26), N.C. (30) ise bu sabah 06.00 sıralarında sağlık kontrolünden geçirilmek üzere Çekirge Devlet Hastanesi'ne getirildiler.

Yarım saat süren kontrolün ardından şüpheliler tekrar sorgulamalarının devam ettiği Osmangazi Jandarma Karakolu'na götürüldüler. Şüphelilerden Niyazi Ceylan hastaneden içeri girerken "Vallahi billahi biz yapmadık. Allah belamı versin biz yapmadık" dedi.

VALİ, JANDARMAYI KUTLADI İÇKİLİ YERLERE DİKKAT ÇEKTİ

Bursa Valisi Şahabettin Harput düzenlediği basın toplantısında Sema Karakoca cinayeti soruşturmasıyla ilgili teknik detayları açıkladı. Cesedin üzerinde bir adet saç tacı bulunduğuna dikkati çeken Vali Harput, şöyle devam etti:

"Devam eden çalışmalar sonucunda 7 ev ve 4 işyeri 6 araçta arama yapılmış ve yapılan aramalar neticesinde suç delili olabileceği değerlendirilen malzeme ve eşyalara el konulmuş çevrede bulunan bir çok işyerine ait güvenlik kamerası görüntüleri inceleme altına alınmış ayrıca Sema Karakoca ile görüşen şahısların telefon kayıtlarından da yola çıkılarak çok miktarda telefon numarası incelemeye alınmıştır.

Karakoca'nın bulunduğu yer itibarıyla Bursa-İzmir karayolundan geçmekte olan 10 bin 840 aracın kontrolleri yapılmış ayrıca olay yerinden alınan kamera görüntülerinden İzmir yolundan Çatalağıl köyüne dönen zaman aralıkları kontrol edilerek 300 araç incelemeye alınmıştır.

Bursa İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince soruşturma derinleştirilmiş, aydınlatılması için teknik imkanlar ve istihbari çalışmalar sonucu 6 kişinin kimlik bilgilerine ulaşılmıştır. 6 kişi gözaltına alınmış, ayrıca olayla ilgili bilgisi olduğu değerlendirilen 12 şahsın ifadesi alınarak serbest bırakılmıştırö

Herkesi üzen bu olayın Bursa'da meydana gelmesinin kendilerini çok üzdüğünü kaydeden Vali Harput "Olayın muhtemel zanlılarının adalete teslim edilmesi bizim öncelikli görevimizdi. Kimsenin yaptığı eylemin yanına kar kalmayacağı herkes tarafından bilinmesi gerekiyorduö dedi.

Harput, zanlıların yakalanması konusunda özellikle Jandarmanın büyük bir gösterdiğini ve acılı ailenin acılarının biraz da olsa rahatlaması konusunda Jandarmamız büyük bir zoru başarmıştır. Jandarmayı tebrik ediyorumö diye konuştu.

"Fail belli mi?, Katil zanlısı eski erkek arkadaşı M.Ş. mi" sorusu üzerine Vali Harput,"Bütün deliller toparlandı. Sanıkların bir kısmının ifadesi alındı, bazıları da ifadesi alınıyor. Kesin ifadeler kullanmak yürümekte olan yargı sürecini olumsuz etkiler. Zaman içinde soruların cevapları ortaya çıkacaktır." dedi.

Bir soru üzerine, Uludağ Üniversitesi öğrencilerinin yoğun olarak kaldığı Görükle Mahallesi'ndeki içkili yerlere dikkat çeken Vali Harput, "Çok ciddi manada içkili yerler var. Gençlerin çok fazla uğrak yeri olan içkili yerlerde bir takım yanlışların herkes tarafından kabul edilebilir bir gerçek. Bu içkili yerlerin zaptu rap altına alınması, kontrol altına alınması yasaya yönetmeliklere uymayanlara kesinlikle müsaade edilmemesi, uyanların da eksiklerinin tamamlanması için bizim tarafımızdan özel bir talimat verilmiştir.

Cuma günü bu tür konularda sorunların nedeni konusunda benim başkanlığımda belediye başkanlarıyla toplantı yapacağız. Rektör, Jandarma Komutanı, Emniyet Müdürü bazı sivil toplum kuruluşlarıyla ilgili toplantı yapıp neler yapabileceğimizi konuşacağızö dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title