Haberler

Üniversiteli Kızlar Haklarını Öğreniyor

Yeşim Ersoy - Türkiye genelinde kadınlara yönelik olarak gerçekleştirilen Kadının İnsan Hakları Okulu, Akdeniz Üniversitesi'nde okuyan kız öğrenciler için açılıyor.

Yeşim Ersoy - Türkiye genelinde kadınlara yönelik olarak gerçekleştirilen Kadının İnsan Hakları Okulu, Akdeniz Üniversitesi'nde okuyan kız öğrenciler için açılıyor.

Akdeniz Üniversitesi Kadın Çalışmaları ve Toplumsal Cinsiyet Araştırma ve Uygulama Merkezi (KATÇAM) Kadının İnsan Hakları Okulu, 5 Ekim'de açılacak. Üniversitenin çeşitli bölümlerinde eğitim gören 25 kız öğrencinin katılabileceği okulun kayıtları 27 Eylül'de başladı, 4 Ekim'de sona erecek.

Antalya İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ile Antalya Kadın Danışma ve Dayanışma Derneği'nin de katkılarıyla gerçekleştirilecek 16 haftalık program süresince kadınların çeşitli alanlarda karşılaştıkları insan hakları ihlalleri konusunda toplumsal bilinci artırmak, bu sorunlar karşısında çözümler üretmelerine yönelik donanım kazanmalarını sağlamak, kadınların Türkiye'de özgür ve eşit bireyler olarak demokratikleşme sürecine katılmalarını sağlamak amaçlanıyor.

Katılımcıların 16 hafta boyunca her çarşamba sabahtan öğleye kadar Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Seminer Salonu'nda eğitim alacaklarını anlatan KATÇAM Müdürü Prof. Dr. Nurşen Adak, bu okulu bitiren kız öğrencilere sertifika verileceğini belirtti.

Üniversiteli kız öğrencilere eğitim veren sosyal hizmet uzmanlarının, aynı eğitimi verdikleri kadınların "Keşke testi kırılmadan bunları bilseydik, başımıza bunlar gelmezdi veya hakkımızı arardık" dediğini anlatan Adak, "Biz de kız öğrencilerimize testi kırılmadan eğitim veriyoruz" diye konuştu.

Adak, son zamanlarda erkek öğrencilerin de bu programa katılmak istediğini, kabul edilmedikleri için sitem ettiklerini söyledi. Kadına yönelik olması hedeflendiği için materyallerin de ona göre hazırlandığını vurgulayan Adak,

"Ancak erkek öğrenciler için de eğitim materyali hazırlanıp kız ve erkek öğrencilerin birlikte eğitim görmelerini tercih ederim. Erkeklerde de kadın hakları konusunda bilinç ve farkındalık yaratmak açısından çok yararlı olacağına inanıyorum" dedi.

- ANTALYA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title