Haberler

Üniversite-Sanayi İş Birliği Bölgesel Toplantısı Adü'de Yapıldı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının Üniversite-Sanayi İşbirliği Bölgesel Toplantısı, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Atatürk Kongre Merkezi'nde yapıldı.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının Üniversite-Sanayi İşbirliği Bölgesel Toplantısı, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Atatürk Kongre Merkezi'nde yapıldı. Aydın, Muğla ve Denizli'den çeşitli kurum ve kuruluşların temsilcilerinin katıldığı toplantıda '2023'e 10 Kala Üniversite-Sanayi İşbirliği ve Aydın, Muğla ve Denizli'de Ar-Ge çalışmaları" ele alındı.

Programa Aydın Valisi Kerem Al, Denizli valisi ve Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Demir, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Ersan Arslan, ADÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu, Aydın Sanayi Odası başkanı Ercan Çerçioğlu, AYTO Başkanı İsmail Hakkı Dokuzlu, çeşitli kurum ve kuruluşların temsilcileri, işadamları ve davetliler katıldı.

Programa konuşmacı olarak ise; Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin bağcı, ADÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektör Yardımcısı prof. Dr. Mustafa Işıkoğlu, Aynes Firması Yönetim Kurulu Başkanı Nevzat Serin ve Tekobel Firması temsilcisi Doğan Şenel katıldı.

"TÜRKLER YÖNETEBİLME KABİLİYETİ SAYESİNDE AYAKATA KALMIŞ"

Programın açılışında konuşan Aydın Sanayi Odası Başkanı Ercan Çerçioğlu, kişi, kurum ya da kuruluşların değişimlere karşı sürekli kendilerini yenilemek zorunda olduğunu belirterek bilginin yararlanma ömrünün yaklaşık 4.5 yıl olduğunu belirtti. Bu manada bilgiye ve yeni buluşlara büyük ihtiyaç olduğunu belirten Çerçioğlu, Aydın'a Mühendislik Fakültesi kazandıran ADÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu'na teşekkür ederek bundan sonra Aydın'da bilimle sanayinin kaynaşması adına güzel işlerin başarılacağına inandığını belirtti.

Sık sık yurt dışına gittiğini ve "Türkler neyi icat ettiler" sorusunun karşılığında "Yoğurt" cevabı aldıklarını belirten Aydın Sanayi Odası Başkanı Ercan Çerçioğlu, "Düşünüyorum yedi kıtaya hükmetmiş atalarımız bunu nasıl becerdi. Bizim en büyük icadımız yönetebilme kabiliyeti. Genlerimiz buna müsait. Gençlerimizi yeniliğe ve yargılamaya yönlendirmemiz lazım. Eski köylere yeni adetler getirsinler. Dünya inovasyon dünyası oldu. 20 yıl önce malın ne kadar ucuz olduğu önemliydi. Sonra daha ucuzu çıktı. Bu aşamadan sonra bizden kalitesi soruldu. Daha sonra malın ne zaman teslim edileceği sorulur olmaya başladı. Şu anda yeni olan ne var diye soruluyor. Artık yeniliğe ayak uyduramayanlar uluslar arası arenada kendilerini kaybederler. Bizim cabbar, cevval ve girişken ticaret erbabımız var. Buna bir de bilim eklendiğinde daha güzel günlere kavuşuruz" dedi.

"YER ALTI VE YERÜSTÜ ZENGİNLİKLER BAKIMINDAN TÜRKİYE'NİN EN ZENGİNİYİZ"

Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA)'nın sorumluluk sahası içinde yer alan Aydın, Muğla ve Denizli'nin Türkiye'nin yer altı ve yerüstü zenginlikleri bakımından Türkiye'nin en şanslı ve en zengin bölgesi olduğunu vurgulayan Denizli Valisi ve GEKA Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Demir, "Ülkemizde üniversite ile sanayi işbirliği yıllardır istediğimiz duruma getiremedik. Bakanlığımızın bu yönde talepleri var. Denizli'de tüm resmi kurumların üniversite ile birlikte yürüttükleri projeleri var. Tekno kentler kuruluyor. GEKA sorumluluk sahası içinde yer alan Denizli, Aydın ve Muğla Türkiye'nin en fazla yer altı ve yerüstü zenginliklerine sahip iller. Bu zenginliklerin değere dönüştürülmesi için Ar-Ge çalışmalarına ağırlık vermek zorundayız" dedi.

"BİLGİYİ TEKNOLOJİYE DÖNÜŞTÜRMEK İÇİN ÜNİVERSİTELERLE BİRLİKTE ÇALIŞMALIYIZ"

Ülkelerin kalkınmışlık düzeylerinin artık o ülkenin sanayisi ile ölçüldüğünü belirten Aydın Valisi Kerem Al ise, sanayilerin kendi teknolojilerini üretebilmesi için mutlaka üniversitelerle iş birliği içinde olması gerektiğini söyledi. Bilginin çok hızlı eskidiğini belirten Vali Al, "Bilgiyi teknolojiye dönüştürmek için üniversitelerle ihtiyaç var. Üniversiteler bilgiyi üretir, sanayide de bu bilgi uygulanırsa ülkelerin kalkınması artar. İlimizde bu yönde güzel bir işbirliği iklimi yaşanmaktadır. Bilgi talep edilmeli, bilgiye kıymet verilmeli, bilgi doğru kullanılmalıdır. Ancak bu şekilde 2023 vizyonuna ulaşabiliriz. Bunun için de elimizden geleni en iyi şekilde yapacağız" diye konuştu.

"BİLGİ ÖNEMLİ, ANCAK KULLANILMAYAN BİLGİ ANLAMSIZDIR"

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak ülke genelinde sürekli bu tür toplantılar yaptıklarını belirten Müsteşarı Prof. Dr. Ersan Aslan 15 gün ara ile 26 kalkınma ajansının bulunduğu bölgelerde bu tür toplantılar yaptıklarını söyledi. Konuşmasına bilginin önemine ancak kullanılmayan bilginin anlamsız olduğunu belirten Prof. Dr. Aslan, "Bakanlık olarak Kamu-sanayi ve Üniversite işbirliğine çok önemsiyoruz. Sahip olduğu bilgi birikimini ve teknolojiyi sanayiye aktararak ülke hizmetine sunan üniversiteler bekliyoruz. Türkiye'de 171 üniversite var. Bırakın 171'i her ilimizdeki üniversite bulunduğu şehirde sanayilerle iş birliği içinde çeşitli projeler üretirse kalkınma hızı daha da artar. Üniversitelerin rektörlerinin ve öğretim üyelerin yaptığı şey bu. Üniversite hocalarımızın odalarından çıkmalarını istiyoruz. Bakanlığımızca açıkladığımız 500 ürünün bir listesi var. İl müdürlerimiz bu ürünlerden hangisinin kendi kentinde üretileceğini belirliyor. Müdürlerimiz bu listeden üretebilecekleri belirleyip bize gönderiyorlar. Bu ürünlerden ikisini bile üretsek bu ülkenin geleceğinedir. Üniversitedeki hocamızı sektöre katmamız lazım" diye konuştu.

Açılış konuşmasının ardından panele geçildi. Programa katılım beklenenden az oldu.

(İK)

06.04.2013 13: 36: 04

TSI

NNNN - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kerem Al Türkiye Denizli Aydın Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title