Haberler

Üniversite Öğrencisi Özgecan'ın Öldürülmesi

ÇANKIRI / ZONGULDAK / Mersin'in Tarsus ilçesinde üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın öldürülmesi, Çankırı, Zonguldak ve Kastamonu'da protesto edildi.

ÇANKIRI / ZONGULDAK / Mersin'in Tarsus ilçesinde üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın öldürülmesi, Çankırı, Zonguldak ve Kastamonu'da protesto edildi.

Çankırı'da siyasi partilerin, sendikaların ve derneklerin kadın yöneticilerinden oluşan yaklaşık 100 kişi,  Karatekin Parkı'nda toplandı.

Kadınlar adına konuşan Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Çankırı Şube Başkanı Zeynep Dinç, Özgecan'ın acısını paylaşmak için bir araya geldiklerini söyledi.

Faillerin hak ettikleri gibi cezalandırılmasını istediklerini dile getiren Dinç, "İnsanlığın utanç tablosu olan bu kişileri lanetliyor ve kınıyoruz. Bu kişilerin gerektiği gibi cezalandırılmasını istiyoruz. Bu olay, insanlığımızın öldüğü andır" dedi.

Zonguldak

Tüm Bel-Sen Zonguldak Şubesi üyeleri, belediye binası önünde toplanarak Özgecan Aslan'ın öldürülmesini protesto etti.

Şube Başkanı Erol Yılmaz, yaptığı açıklamada, Özgecan'ı öldüren erkek şiddetine karşı susmayacaklarını dile getirdi

Katledilen, tecavüze ve tacize uğrayan kadınlar için haykırmaya devam edeceklerini vurgulayan Yılmaz, "Kadına yönelik şiddetin faillerinin Türk Ceza Kanunu'nun öngördüğü en ağır yaptırımla cezalandırılması, soruşturmanın ve dava sürecinin kamuoyu takibine izin verecek şeffaflıkla ve hukuka uygun biçimde yürütülmesini talep ediyor, bu ve benzeri olayların tekrar etmemesi için tüm ilgili kurumları acilen sorumluluk almaya davet ediyoruz" diye konuştu.

Alaplı ilçesinde de Atatürk Anıtı önünde toplanan grup, slogan atarak ve pankartlar taşıyarak Merkez Camii öne kadar yürüdü. Siyasi partilerde görevli kadınların yer aldığı gruba erkekler de destek verdi.

Türk Anneler Derneği Alaplı Şube Başkanı Şerif Nurgül Avlar, yaptığı konuşmada, kadına yönelik şiddetin, tecavüzün ve cinayetin polisiye tedbirler, idam ya da buna benzer yöntemlerle önlenmeyeceğini savundu.

Kastamonu

Kastamonu'da lise öğrencileri, ellerinde taşıdıkları dövizlerle Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde toplandı.

Öğrencilerden Bedriye Kök, yaptığı basın açıklamasında, kadına yönelik şiddetin altında yatan en büyük sorunun eğitimsizlik olduğunu söyledi.

Toplumun bir an önce bu konularda bilinçlenmesi gerektiğine işaret eden Kök, "Geçtiğimiz yıllarda kaldırılan idamın tekrar çıkartılmasını istiyoruz. Bu yasayla başka Özgecanlar'ın canı yanmasın istiyoruz. Biz, katledilen Özgecan'ı unutmayacağız ve unutturmayacağız" diye konuştu.

Sloganlar atarak Kışla Parkı'na kadar yürüyen grup dağıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Kastamonu Zonguldak Çankırı Mersin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title