Haberler

Üniversite Öğrencisi Özgecan'ın Öldürülmesi

Antalya Barosu Kadın Hakları Kurulu üyeleri, Mersin'in Tarsus ilçesinde üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın öldürülmesini protesto etti.

Antalya Barosu Kadın Hakları Kurulu üyeleri, Mersin'in Tarsus ilçesinde üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın öldürülmesini protesto etti.

Erkek avukatların da destek verdiği protestoda, avukatlar basın açıklamasının ardından cübbelerini adliye önüne bıraktı

Antalya Adliyesi önünde toplanan Antalya Barosu Kadın Hakları Kurulu üyeleri adına basın açıklamasını okuyan avukat Feden Şengün, idam cezasının hiçbir zaman çözüm olamayacağını vurguladı.

Yapılması gereken şeyin tahrik indirimi uygulamasından kesinlikle vazgeçilmesi olduğunu ifade eden Şengün, şunları bildirdi:

"Yapılması gereken, öldürülen ya da şiddete uğrayan kadınların giydikleri elbiselerin rengi, makyaj yapmaları, cep telefonuyla sıkça konuşması gibi nedenlere dayandırılan haksız tahrik indirimi uygulamalarının terk edilmesidir. Ayrıca toplumun savunmasız bırakılan kesimi olan kadın ve çocukların yaşam haklarına, vücut bütünlüğüne ve cinsel dokunulmazlıklarına yönelen suçlarda ceza indirimlerini uygulamasının önüne geçilmelidir."

Kadınların da yaşama, eğitim, sokağa çıkma ve bir yerden bir yere gidebilme hakkı olduğunu vurgulayan Şengün, "Bir kadın dolmuşa bindiğinde şoförün kapıyı kapatıp gaza basarak onu ıssız bir yere götüreceği korkusuna kapılmadan, tek kalmamak için son inenle birlikte inmek zorunda kalmadan, ıssız bir sokakta iki adımda bir arkasına tedirginlikle bakmadan, yanından geçen birinin kendisini taciz edebileceği endişesi olmadan güvenle yaşayabilmelidir" diye konuştu.

"Özgecan, senin ve senin gibi pek çok kadının hayatta kalmasını sağlayamadığımız için özür diliyoruz" diyen Şengün, üyesi bulundukları Türkiye Barolar Birliği Kadın Hakları Komisyonu bünyesinde, yargılama sürecinde davaya müdahil olup, sanıkların en ağır şekilde cezalandırılması için ellerinden geleni yapacaklarını bildirdi.

Basın açıklamasının ardından avukatlar, çeşitli sloganlar eşliğinde cübbelerini adliye önüne bıraktı.

Kaynak: AA / Yerel

Antalya Tarsus Mersin Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title