Haberler

Üniversite Öğrencisi Özgecan'ın Öldürülmesi

Hür Dava Partisi (Hüda Par) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın öldürülmesiyle ilgili, "Vahşet kelimesi bunu izah etmeye yetmeyebilir.

Hür Dava Partisi (Hüda Par) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın öldürülmesiyle ilgili, "Vahşet kelimesi bunu izah etmeye yetmeyebilir. Fıtratından uzaklaşan insanın neler yapabileceğinin son örneklerinden bir tanesi sadece" dedi.

Yapıcıoğlu, Adana'da bir otelde düzenlenen partisinin olağan il kongresinde, Allah'ın dünyayı ve içindekleri insanlığın hizmetine sunduğunu ve insanı en şerefli mahlukat olarak yarattığını belirtti.

Bazı insanların fıtratının bozulduğunu ve özünden uzaklaştığını vurgulayan Yapıcıoğlu, şöyle konuştu:

"Kaybeden, insanlık olmuştur. Daha bir kaç gün önce Tarsus'ta dehşet verici bir olay yaşandı. Üniversite öğrencisi 20 yaşındaki genç bir kız Özgecan, önce kaçırıldı, hayvani hislerin tatmini için kuytu yerlere götürüldü, direnince katledildi, yetmedi üzerine benzin dökülerek yakıldı. Vahşet kelimesi bunu izah etmeye yetmeyebilir. Fıtratından uzaklaşan insanın neler yapabileceğinin son örneklerinden bir tanesi sadece. Sorun, katillerin cezası kalması değil, suçlara verilen cezaların azlığı da değil. ya ne? Tamamen dünyevileşme, ahiretteki hesabı unutma, Allah korkusundan uzaklaşma."

İslam coğrafyasındaki savaşlara da değinen Yapıcıoğlu, yaşananların, Müslümanlar arasında birlik olmamasından kaynaklandığını aktardı.

İç Güvenlik Paketi

Muhalefet partilerinin "İç Güvenlik Paketi"ne karşı çıktığını anlatan Yapıcıoğlu, "Gerekçesi farklı olabilir. Her birisi farklı yönüne itiraz ediyor olabilir ama neticede bu kadar kişi bu kanuna itiraz ediyorsa 'bunun bir sebebi olmalı' diye düşünmeniz gerekmez mi? 'Bu tasarı düzeltilmelidir' diyen herkesi neden aynı kefeye koyuyorsunuz?" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Yerel

Zekeriya Yapıcıoğlu Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title