Haberler

Üniversite Öğrencisi Özgecan Aslan'ın Öldürülmesi

Üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın öldürülmesini protesto amacıyla İzmir, Manisa ve Aydın'da çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın öldürülmesini protesto amacıyla İzmir, Manisa ve Aydın'da çeşitli etkinlikler düzenlendi.

İzmir'in Seferihisar ilçesinde Minibüsçüler, Otomobilciler ve Şoförleri Esnaf Başkanı Ahmet Acar öncülüğünde organize edilen yürüyüşte taksi ve minibüsler konvoy oluşturdu. Eylem kapsamında düzenlenen yürüyüş sonrası açıklama yapan Acar, "Şoför esnafı demek ekmeğine, ailesine, aşına, aracına binen her yolcusunu kendi namusu sayıp emanet sayan kişi demektir. Bunun böyle bilinmesinin ve bunun bir daha ülkemizde gerçeklememesini diliyorum" dedi.

Üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın öldürülmesi Aydın'ın Germencik ilçesinde de protesto edildi. Sevgi Yolu'nda toplanan çok sayıda kadın, ellerinde pankartlarla yürüdü.

Manisa'nın Demirci ilçesinde sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar, Çereşe Meydanı'nda toplandı. Slogan atan grup, Özgecan'ın katillerinin en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi. Protesto gösterilerine Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk, CBÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Bakaç ve siyasi parti temsilcileri de destek verdi.

Öte yandan Turgutlu ilçesinde yaşayan Hayati Ağırkol (63), Özgecan Aslan'ın öldürülmesi sonrası sosyal medyadaki paylaşımları nedeniyle şarkıcı Nihat Doğan hakkında suç duyurusunda bulundu.

Adliye çıkışında gazetecilere açıklama yapan Ağırkol, Doğan'ın paylaşımıyla laik düzene hakaret ettiğini iddia ederek, "Devletin kurucu unsuru olan laiklik üzerinden tecavüze uğrayarak katledilmiş bir kişinin cinayetini meşrulaştırma amacı gütmüştür. Toplumu infiale sürükleyici bu paylaşımından ve devletin laik sistemine yapılan bu hakaretten dolayı Nihat Doğan'dan şikayetçiyim" dedi.

Kaynak: AA / Yerel

Nihat Doğan İzmir Aydın Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title