Haberler

Üniversite Öğrencilerine Afet Eğitimi

Çanakkale’nin Yenice ilçesinde, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Çanakkale İl Müdürlüğü tarafından, 12 saat teorik, 1 tam gün uygulamalı olmak üzere 30 öğrenci ve 4 personelin katıldığı Afet Hazırlık Eğitimi düzenlendi.

Çanakkale'nin Yenice ilçesinde, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Çanakkale İl Müdürlüğü tarafından, 12 saat teorik, 1 tam gün uygulamalı olmak üzere 30 öğrenci ve 4 personelin katıldığı Afet Hazırlık Eğitimi düzenlendi.

AFAD görevlileri Mustafa Yücel ve Suat Sargın'ın eğitmen olarak katıldığı eğitim programının ilk üç günü, Yenice MYO konferans salonu ve kampüs alanı içinde teorik ve uygulamalı eğitim şeklinde yapıldı. Son gün ise Çanakkale Lapseki arasında bulunan Yapıldak mevkiindeki AFAD Tatbikat Alanında tam gün uygulamalı olarak gerçekleştirildi. Afet Hazırlık Eğitimi kapsamında katılımcılara Genel afet bilinci, yangın tipleri ve sebepleri, yangına karşı önceden alınabilecek tedbirler, Deprem bilincinin oluşturulması, deprem öncesi alınabilecek tedbirler, deprem anındaki davranış şekilleri, Arama kurtarmada kullanılan ip ve bağlantı aparatlarının tanıtımı, bu malzemelerin kullanım yerleri, düğüm atma yöntemleri, Enkaz alanında kullanılan makine ve techizatların tanıtımı, kursiyerler tarafından üç grup halinde farklı enkazlar üzerinde tanıtımı yapılan techizatların kullanımı gibi konularda eğitim verildi. - ÇANAKKALE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çanakkale Yenice Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title