Haberler

Üniversite'de "Şiirin Kanatlarında" Konulu Konferans Düzenlendi

TRT Metin Yazarı ve Şair A.Yağmur Tunalı Niğde Üniversitesinde konferans düzenledi.

TRT Metin Yazarı ve Şair A.Yağmur Tunalı Niğde Üniversitesinde konferans düzenledi. Niğde Üniversitesinde, TRT Metin Yazarı ve Şair A.Yağmur Tunalı'nın konuşmacı olarak katıldığı "Şiirin Kanatlarında" konulu konferans düzenlendi.

Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen programa Rektör Prof. Dr. Adnan Görür, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Bayrak, Eğitim Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Nazım Hikmet Polat, akademik personeli, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Program, konferans konuşmacısı A.Yağmur Tunalı'nın biyografisinin okunmasıyla başladı.

Şiirin, şairin ortaya koyduğu bir eser olduğunu ve dolayısıyla bir şiirin tadına varıldığında o dilin özüne inilmiş olunacağını belirterek konuşmasına başlayan Tunalı; "Şiir bir nevi konsantrasyondur. Şairin içinde bir fabrika vardır. Şair olmayanlarda olmayan bir fabrikadır. ve dilin malzemeleri olan kelimelerden o bahsettiğimiz özü öğütür ve biz ona şiir deriz. Şiir bu bakımdan önemlidir "dedi.

Şiir kime lazım, şiirin anlamı ve insana katacağı değer, şiir kimin içindir ve niçin şiirle ilgilenmeliyiz başlıklı konular hakkında da bilgilendirmeler yaparak konuşmasına devam eden Tunalı; Fransız şair Stephane Mallarme'nin şiir tarifi üzerinde söylediği "Şiir fikirlerle değil kelimelerle yazılır" düşüncesi üzerinde de durdu.

Soru-cevap bölümünün ardından, Rektör Prof. Dr. Adnan Görür tarafından konuşmacı A.Yağmur Tunalı'ya teşekkür plaketi takdim edildi. - NİĞDE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Bayrak Adnan Görür Niğde Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title