Haberler

Undoc ve Interpol Arasında İşbirliği Mutabakatı

BM Suç ve Uyuşturucu Ofisi (UNODC) ile Uluslararası Polis Örgütü (INTERPOL) arasında uluslararası örgütlü suçlar ve terörizmle mücadele işbirliği mutabakatı imzalandı.

BM Suç ve Uyuşturucu Ofisi (UNODC) ile Uluslararası Polis Örgütü (INTERPOL) arasında uluslararası örgütlü suçlar ve terörizmle mücadele işbirliği mutabakatı imzalandı.

BM Viyana Ofisi'nden yapılan yazılı açıklamada, BM Suç ve Uyuşturucu Ofisi Direktörü Yuri Fedotov ile INTERPOL Genel Sekreteri Jürgen Stock arasında uluslararası örgütlü suçlar ve terörizmle mücadelede işbirliğini genişletmeyi öngören anlaşma imzalandığı bildirildi.

Anlaşmanın uluslararası organize suçlar ve terörizmle mücadelede bilgi paylaşımı, uzman yetiştirme ve eylem güçlendirmeyi kapsadığı kaydedildi.

UNODC ve INTERPOL arasındaki işbirliğinin, terörizmin finansmanı, yabancı savaşçılar, saldırgan aşırıcılık ve internetin terör amacıyla kötüye kullanımı, el yapımı bomba, organize suç örgütleri ve terör grupları arasındaki bağların ortaya çıkarılmasına yönelik olduğu belirtildi.

Fedotov, ortak tehditlerle mücadele etmek için küresel ortaklıklara ihtiyaç duyulduğunu belirterek "INTERPOL ile kapasite artırımı, siber suçlara karşı koordinasyon artırımı, kara para aklama, yasa dışı finansal hareketlilik, elektronik öğrenimin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması gibi alanlarda işbirliğimizi genişletmek istiyoruz." ifadesini kullandı.

Stock da INTERPOL ve UNODC'nin yıllardır birlikte çalıştığını hatırlatarak "Terörizmin ve organize suçların artan karmaşık yapısı, vatandaşların ve altyapının daha iyi korunması için uyumlu ve etkili küresel yanıtı gerekli kılmaktadır." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA / Güncel

Viyana Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title