Haberler

Und Başkanı Çetin Nuhoğlu Açıklaması

Kayseri’de, MÜSİAD tarafından ‘Kayseri Lojistik Master Planı Çalıştayı’ düzenlenirken, çalıştayda konuşan Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Başkanı Çetin Nuhoğlu, “2008 yılı itibariyle Avrupa’da yaşanmış olan kriz Türkiye’nin ihracatının önüne engel olarak çıkmaktadır” dedi.

Kayseri'de, MÜSİAD tarafından ' Kayseri Lojistik Master Planı Çalıştayı' düzenlenirken, çalıştayda konuşan Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Başkanı Çetin Nuhoğlu, "2008 yılı itibariyle Avrupa'da yaşanmış olan kriz Türkiye'nin ihracatının önüne engel olarak çıkmaktadır" dedi.

Düzenlenen çalıştaya Vali Orhan Düzgün, Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, Orta Anadolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Fatih Gavgacı, Kayseri Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, MÜSİAD Kayseri Şube Başkanı Nedim Olgunharputlu ve çok sayıda davetli katıldı. Çalıştayda konuşan Vali Orhan Düzgün, "Lojistik Kayseri, Türkiye ve dünya piyasası için son derece önemli. Çünkü üretmiş olduğumuz ürünlerimizi doğru yerde doğru kişilerle buluşturmak son derece önemli. Bununla ilgili Kayseri'de Orta Anadolu Kalkınma Ajansının aracılığıyla Kayseri'nin lojistik durumunun tartışılacağı durumumuzun daha ileriye gitmesi için ürünlerimizin pazarlanması, ilimize gelecek olan ithalat mallarının da aynı şekilde zamanında ve yeteri miktarda ilimize ulaşması bakımından bu lojistik sektörün tartışılması ve geleceğinin iyi planlanması son derece önemli" diye konuştu.

'Kayseri sanayi ve ticaretin merkezi olan illerin başında geliyor' diyen Düzgün, "Anadolu'da üretilen ürünlerin hem yurtiçinde hem de yurdışında pazarlandığı şehirlerarasında Kayseri başta yer alıyor. Tabi bu ürünlerimizi giderek çeşitlendirmek, gerek ARGE gerekse inovasyon çalışmalarıyla dünyada ihtiyaç duyulan malların ihtiyaç sahipleri ile buluşması son derece önemli. Bugün Kayserimizde 3 organize sanayi bölgesi ve 1 serbest bölgede üretilen ürünleri gerek karayolu gerekse denizyolu ile belki çok az bir kısmının da havayolu ile dünyanın dört bir tarafına dağıldığını görüyoruz" şeklinde konuştu.

UND Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu ise, "Öncelikle burada bulunmaktan dolayı çok mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum. Lojistik bütün dünyanın olmazsa olmazı önemli kavramıdır. Lojistik tüm sektörlerin temel itici gücüdür. Lojistik tüm bölgelerdeki rekabetçilikte ülkeleri ve bölgeleri öne taşıyan temel iletişim altyapısıdır. Hepsinden ötesi de lojistik güçlü devletlerin oluşmasında, güçlü ekonomilerin ortaya çıkmasının temel taşıdır. Biz lojistik kavramını çok erken konuşmaya başladık. Eskiden üzerine nakliyat yazdığımız, uluslararası nakliye firması yazdığımız firmaların üzerindeki nakliye yazısını sildik, lojistik ekledik ama lojistik kavramı böyle oluşmuyor. Lojistik kavramı temel olarak öncelikle bir devlet politikası haline geliyor. İşte biz bugün baktığımız zaman en önem verdiğimiz konu Kalkınma Bakanlığımızın 10'uncu kalkınma planı içinde olduğu lojistik acil eylem planı ile ortaya çıktı. Son 10-20 yıldır konuşmaya başladığımız lojistik kavramının devletin temel öncelikli hedefleri arasına girmesi 10'uncu kalkınma planı ile sağlandı" ifadelerini kullandı.

Düzenlenen çalıştayın önemine değinen Nuhoğlu, "Bu programa muhakkak sahip çıkmamız lazım. Kayseri Türkiye için önemli bir yoldur. Kayseri Türkiye'nin kalkınma hamlelerine başladığı dönemde ithal ekonomisine karşı yerli ekonomin desteklenmesinde Türkiye'nin en öndeki şehri olmuştur. Gerek altyapısıyla gerek üniversiteleriyle hep en öndeki şehirlerimizden birisidir. Bunu ben çok yakinen biliyorum. Çünkü yıllardır uluslararası nakliyede deneyimli arkadaşlarımız şuanda buradalar. Şimdi yalnız kişisel performansla gelinen bu noktada bir tıkanmışlık sözkonusu. Çünkü 2008 yılı itibariyle Avrupa'da yaşanmış olan kriz Türkiye'nin ihracatının önüne engel olarak çıkmaktadır. Türk mallarının Avrupa'ya taşınmasında gümrük birliğinden gelen hattımızda hiçbir kuruş ne vergi alabilirler ne de vergiye benzer bir tedbir uygulayabilirler. Türk kamyonlarının, TIR'larının taşınmasını engelleyerek doğal olarak Türk mallarının ihracatını engellemek gayretleri içindedirler. Onun için kota problemlerimiz vardır. Bununda aşılması için yapılacak tek şey vardır, o da tanımlanmış olan bu hedeflere ulaşmak için işbirliği gerekiyor. Bu konuda yapılan çalışmaları hem Kayseri'deki firmalarımızla hem de Ankara'da Ulaştırma ve Ekonomi Bakanlığımız ile çok yakın sürdürmekteyiz" diye konuştu.

MÜSİAD Kayseri Şube Başkanı Nedim Olgunharputlu da, "Öncelikle bu yapılan toplantının çok önemli olduğunu belirtmek istiyorum. Ülkemiz ve şehrimizin refah seviyesini yükseltmek için dış ticaretin geliştirilmesi gerekmektedir. 2023 hedeflerine ulaşmak istiyorsak bunun için gerekli lojistik altyapıyı yapmak durumundayız. Kayseri'nin ulusal ve uluslararası taşımacılıkta Pazar payının arttırılması ve İç Anadolu'nun önemli bir merkez haline getirilmesi hedeflenmektedir. Kayseri ekonomisine önemli bir vizyon olacak lojistik master projesinin biran önce hayata geçirilmesi bizler için büyük önem taşımaktadır" dedi.

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Fatih Gavgacı ise, "Lojistik terimi rekabet edebilirliğin arttırılması adına önemini her geçen gün arttıran ve baktığımız zaman bütün sektörleri ilgilendirmesi bakımından önemli bir kavram olarak karşımıza çıkıyor. Yapılan araştırmalar gösteriyor ki lojistik faaliyeti önemli bir yer teşkil ediyor" şeklinde konuştu. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkiye Kayseri Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title