Haberler

"Umut" Filmi Yıllar Sonra Sinema'da

Güncelleme:

Çirkin Kral Yılmaz Güney'in bir dönem yasaklı filmi "Umut" özel gösterimi ile yıllar sonra izleyicisi ile buluşuyor.

Yönetmenliğini, senaristliğini, yapımcılığını ve başrol oyunculuğunu Yılmaz Güney'in yaptığı Umut Filmi, özel gösterimi ve film ekibinin katılacağı söyleşi ile Kadıköy de yeniden sinemaseverlerle buluşuyor. Başrollerini Yılmaz Güney, Tuncel Kurtiz, Osman Alyanak, Enver Dönmez, Gülsen Alnıaçık, Kürşat Alnıaçık ve Lütfü Engin'in paylaştığı 1970 Yılı yapımı olan film, Adana Altın Koza Film Festivali'nde 6 büyük ödül alırken, Güney'e Altın Portakal Film Festivalinde en iyi erkek oyuncu ödülünü kazandırmıştı. Grenoble Film Festivali'nde Seçici Kurul Özel Ödülü alan film, Güney'in siyasi filmlerinin öncüsüdür. İlk gösterimi Eylül 1970'de yapılan film, hem Türkiye de hem de gösterildiği ülkelerde büyük yankı uyandırmış, ancak film Sansür Kurulu tarafından yasaklanmıştı.

Caddebostan Kültür Merkezi'nde 31 Mart cumartesi günü saat 14.00 de filmin özel gösteriminden sonra Güney ile başrolleri paylaşan Tuncel Kurtiz ile eşi Fatoş Güney, Müjdat Gezen, Arif Erkin, Kaya Ererez, Hüseyin Karabey, Kürşat Alnıaçık, gazeteci Gürhan Hacır'ın moderatörlüğünde bir araya gelerek, söyleşi programı da gerçekleştirecekler.

Etkinliğe katılım ücretsizdir.

Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat

Tuncel Kurtiz Yılmaz Güney Fatoş Güney Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title