Haberler

Umuda Dev Adımların Öğrencileri Çanakkale ve Bursa'yı Gezdi

Uşak İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından 2014 yılı içerisinde (ÇOGEP) kapsamında hazırlanarak faaliyete geçirilen “Umuda Dev Adımlar” projesi; kültürel ve sosyal amaçlı organizasyonlar faaliyeti içerisinde iki günlük Çanakkale-Bursa gezisi düzenlendi.

Uşak İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından 2014 yılı içerisinde (ÇOGEP) kapsamında hazırlanarak faaliyete geçirilen "Umuda Dev Adımlar" projesi; kültürel ve sosyal amaçlı organizasyonlar faaliyeti içerisinde iki günlük Çanakkale-Bursa gezisi düzenlendi.

Öğrenciler arasında birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını arttırmak, Türkiye'nin tarihi açıdan önemli yerlerini göstermek amacıyla organize edilen geziye Ömer Bedrettin Ortaokulu'ndan 40 öğrenci katıldı.

Çanakkale'de, bölgenin ruhunu ve tarihini hissettiren Kilitbahir Kale,Mecidiye Tabyaları, Seyit Onbaşı, Şahindere Şehitliği, Çanakkale Şehitleri Abidesi, Seddülbahir Yahya Çavuş Şehitliği ve Ertuğrul Koyu, Kabatepe Tanıtma Müzesi, Anzak Siperleri, 57. Alay Şehitliği, Conkbayırı ve Atatürk'ün saatinden vurulduğu yer, gezi rehberi eşliğinde ziyaret edildi. Şanlı tarihin, atalarının izlerini gören çocuklar bir taraftan hüznü, bir taraftan haklı gururu ve mutluluğu bir arada yaşadılar. Gezinin ilk günü Çanakkale'nin anlatıldığı, dünyanın en büyük simülasyon merkezinde son buldu.

İkinci gün Bursa iline geçilerek Ulu Cami, Osman-Orhan Gazi Türbeleri, Yeşil Türbe, Mehmet Çelebi Türbesi, Emir Sultan Türbesi'ni ziyaretimizin ardından, Kapalı Çarşı ve Bursa Bilim Sanat Merkezi'nde gezi sona erdi. - UŞAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çanakkale Uşak Yerel Haberler

title