Haberler

Umke'nin Kış Tatbikatı Sürüyor

Konya'da, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi'nin (UMKE) kış tatbikatı sürüyor.

Konya'da, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi'nin (UMKE) kış tatbikatı sürüyor.

Tatbikatta senaryo gereği, bir binada patlama sonucu yaralananlar kurtarılarak hastaneye kaldırıldı. İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı UMKE görevlileri, merkez Meram ilçesi Dere Mahallesinde boş bir binada arama kurtarma tatbikatı yaptı. Senaryo gereği, kazan patlaması sonucu yaralanarak binada mahsur kalan 15 kişiyi kurtarmak için harekete geçen ekip, olay yerine ulaştıktan sonra çevre güvenliği aldı. Binanın elektrik ve doğal gaz bağlantısı kesildikten sonra öncü ekip yaralıların bina içinde yerini belirledi. Gerekli sağlık malzemelerini alan ekip yaralılara ulaşarak ilk müdahaleyi yaptı. Durumu ağır olan yaralılar sedyeye alınarak dışarı çıkarıldı, binanın ikinci katındaki bir yaralı da, halat yardımıyla tahliye edildi.

İl Sağlık Müdürü Hasan Küçükkendirci, tatbikatta görev alan ekibi kutladı. Bu tarz kötü olayların senaryoda kalmasını arzuladıklarını söyleyen Küçükkendirci, 90 kişinin katılımıyla hafta başında başlayan teorik ve patrik eğitimlerin kış tatbikatı çerçevesinde devam ettiğini bildirdi. Küçükkendirci, "Bu tatbikatta olay yerinde nasıl davranılacağını, kendilerini tehlikeden nasıl koruyacaklarını ve tehlikede olan vatandaşların nasıl kurtarılacağını çeşitli şekillerde, çeşitli senaryolar ortaya koyarak kurtarma operasyonu yaptılar. Tatbikatımız başarıyla sonuçlandı" dedi. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi İl Sağlık Müdürlüğü Hasan Küçükkendirci Konya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title