Haberler

Ümit Yaşar Oğuzcan, Ölümünün 32. Yıl Dönümünde Mersin'de Anıldı

Türk şiirinin büyük ustalarından Ümit Yaşar Oğuzcan, ölümünün 32. yıl dönümünde Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenen gecede anıldı.

Türk şiirinin büyük ustalarından Ümit Yaşar Oğuzcan, ölümünün 32. yıl dönümünde Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen gecede anıldı.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin Yazarlar Derneği Başkanı Rüştü Aydın ve çok sayıda sanatseverin katılımıyla gerçekleştirilen gece, Ümit Yaşar Oğuzcan'ın hayatını anlatan sinevizyon gösterimi ve Oğuzcan'ın kendi sesinden okuduğu şiir dinletisi ile başladı. Gecede, Mersin Büyükşehir Belediyesi Konservatuar sanatçıları şair Ümit Yaşar Oğuzcan'ın beste olmuş şarkılarını da seslendirdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Ümit Yaşar Oğuzcan'ın Mersin'in Türk şiirine kazandırdığı büyük üstatlardan biri olduğunu ifade ederek, "Ümit Yaşar Oğuzcan, Tarsus doğumlu, hemşehrimiz ve bu toprakların Türk şiirine kazandırdığı büyük üstatlarından birisi. Çok sayıda eser vermiş ve bu eserler bugün dilden dile dolanmaktadır. Ümit Yaşar Oğuzcan, Türkçemizi gerçekten çok sade ve temiz kullanmış, bu nedenle eserleri bugün varlığını korumaktadır" dedi.

Türkçeyi tam manasıyla kullanamadığımızı, bunun en önemli nedeninin de kitap okuma oranının düşük olması olduğunu söyleyen Başkan Kocamaz, "Türkçemiz, arı dilimiz gerçekten çok güzel bir dil ama tam manasıyla kullanamıyoruz. Kullanabilenlerin sayısı çok az. Bunun en önemli nedeni de okumuyoruz. Böyle bir geceyi tertip eden tüm şairlerimize huzurunuzda teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak sanatın her dalında hizmete hazır olduklarını ve amaçlarının gençlerin de bu sanat etkinliklerini takip etmelerini sağlamak olduğunu ifade eden Kocamaz, "Biz Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak sanatın her yerinde hizmetteyiz. Bize düşen neyse biz bunları yapmaya hazırız. Önemli olan bu işe gönül vermek ve öncülük yapabilmek. Bizim temennimiz, bu salonun sadece belli yaş grubundaki insanlarımız tarafından değil, özellikle geleceğe aktaracaksak bizden sonraki nesiller tarafından doldurulması" ifadelerini kullandı.

Yaptığı konuşmanın ardından Başkan Kocamaz, kendi yazdığı 'Uykum kaçtı' ve 'İstanbul' adlı şiirlerini seslendirdi. Başkan Kocamaz, gecede Mersin Yazarlar Derneği Başkanı Rüştü Aydın'a plaket takdim ederken, Ümit Yaşar Oğuzcan'ın şiirlerini okuyan şairlere de teşekkür belgesi verdi. Gecenin sonunda Başkan Kocamaz, sahne alan şairler, ses sanatçıları ve protokol üyeleri ile birlikte 'Eski dostlar' adlı parçayı seslendirdi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Burhanettin Kocamaz Ümit Yaşar Oğuzcan Aydın Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Ankara Cuma namazı saat kaçta? Ankara Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma Ankara cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu? LİLA Kağıt kurucusu kimdir? Lila Kağıt sahibi Abdullah Öğücü kimdir? Lila Kağıt halka arz oldu mu? Lila Kağıt katılım endeksine uygun mu? HALKA ARZ TAKVİMİ
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title