Haberler

Ulusoy, Dinamik Apnea'da Türkiye Rekoru Kırdı Ulusoy, Dinamik Apnea'da Türkiye Rekoru Kırdı

Tek Nefeste 204.67 Metre

TEK NEFESTE 204.67 METRE

ÇANAKKALE'de düzenlenen Serbest Dalış Küp ve Dinamik Apnea Türkiye Şampiyonası'nda sualtı milli sporcusu Devrim Cenk Ulusoy Türkiye rekoru kırdı. Olimpik Yüzme Havuzu'ndaki Dinamik Apnea dalının finalinde sualtında 2 dakika 23 saniye kalıp 204.67 metre mesafe kateden Ulusoy kendisine ait Türkiye rekorunu egale etti. Ulusoy'un, 27 Ağustos Cuma günü denizde Küp Apnea dalında dünya rekoru deneyeceği belirtildi.

Çanakkale'de yapılan Serbest Dalış Küp ve Dinamik Apnea Türkiye Şampiyonası'nda sualtı milli sporcusu Devrim Cenk Ulusoy bir rekora daha imza attı. Şampiyonaya katılan sporcular Olimpik Yüzme Havuzu'nda 2 gün boyunca monopalet ile tek nefeste sualtında en uzun mesafeyi katetmek için birbiriyle yarıştı. İlk günkü denemesinde sualtında 177 metre kateden Devrim Cenk Ulusoy, 2'nci gündeki finallerde rekor denemesi yaptı. Monopalet ile sualtında 2 dakika 23 saniye kalıp, 204.67 metre kateden Ulusoy kendisine ait olan 200 metrelik rekoru yeniledi.

HEDEF SUALTINDA 250 METRE

Türk Balıkadamlar Spor Kulübü adına yarıştığı şampiyonada kırdığı Türkiye rekorunun ardından açıklamalarda bulunan Devrim Cenk Ulusoy, Dinamik Apnea dalında kendisine ait Türkiye rekorunu 200 metreden 204.67 metreye taşıdığını, ancak asıl amacının bu dalda Avrupa Şampiyonası'nda 250 metre ile dünya rekoru kırmak olduğunu söyledi. Yüzmeye 5.5 yaşında başladığını ve 25 yılının denizlerde geçtiğini belirten Ulusoy, havuza alışmakta güçlük çektiğini, ancak yavaş yavaş havuza da ısındığını ve denizde sahip olduğu dünya rekorunu havuzda da Türkiye'ye getirmek için mücadele edeceğini açıkladı.

SUALTINDAKİ HEDEF 9 DAKİKA ÜZERİ

Dinamik Apnea branşında 204.67 metre ile Türkiye rekorunu kırarken 2 dakika 23 saniye sualtında kaldığını hatırlatan Ulusoy, ''Benim için iyi bir derece. Sualtına girerken iyi odaklanıyorum. Sualtında sadece vücudumu hissediyorum. Çünkü vücudum sualtında sürekli bana sinyaller veriyor. Bu bazen erken çıkış sinyali de olabiliyor, devam et sinyali de olabiliyor. Bunları iyi etüd ettiğinizde başarıyı yakalayabiliyorsunuz. Statik Apnea dalında da şuanda 8 dakika 10 saniyeye kadar ulaştım. Ben bunu önümüzdeki yıl 9 dakikanın üzerine çekmeyi hedefliyorum. Avrupa Şampiyonası sonuçlandıktan sonra bununla ilgili antrenmanlara hemen başlayacağım' diye konuştu.

Öte yandan, Ulusoy vücudundaki dövmelerle ilgili olarak da ''Ejderha ve kaplan dövmelerini bir arkadaşım yaptı. Kaplan ve ejderha bir arada çok büyük bir gücü sembolize ediyormuş' dedi.

BG,EK (AÖ)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Papua Yeni Gine'de 2 binden fazla insan toprak altında kaldı

Papua Yeni Gine'de 2 binden fazla insan toprak altında kaldı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Uçum'dan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'a salvolar

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Uçum'dan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'a salvolar

Rus askeri yetkili: Estonya'daki Narva, Letonya'daki Daugavpils ve Litvanya'daki Klaipeda'yı işgal etmeliyiz

Rus askeri yetkili: Estonya'daki Narva, Letonya'daki Daugavpils ve Litvanya'daki Klaipeda'yı işgal etmeliyiz

Bakmadan Geçme

'Fenerbahçe şampiyon olacak' diyen astrolog, canlı yayın açıp ana avrat küfretti

"Fenerbahçe şampiyon olacak" diyen astrolog, canlı yayın açıp ana avrat küfretti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title