Haberler

Uluslararası Posta Güvercinleri Fuarı Açılacak

Manisa Fuar Merkezi'nde düzenlenecek fuarda son 2 yılda dereceye girmiş yaklaşık 600 posta güvercini sergilenecek.

Manisa Dernekler Topluluğu adı altında birlikte hareket etme kararı alan kentteki 6 ayrı posta güvercinleri sevenler derneği, Türkiye'de ilk kez düzenlenecek "Uluslararası Posta Güvercinleri Fuarı"nı organize edecek.

Manisa Fuar Merkezi'nde 30 Kasım'da açılacak fuarda, son 2 yılda dereceye girmiş yaklaşık 600 posta güvercini sergilenecek.

Akmescit Posta Güvercinleri Derneği Başkanı Orhan Akdemir, topluluk adına gazetecilere yaptığı açıklamada, merkezde faaliyet gösteren Akmescit, Alaybey, Şehitler, Kuşlubahçe, Horozköy ve Muradiye Posta Güvercinleri Dernekleriyle fuar organizasyonu hazırlıkları yaptıklarını açıkladı.

Fuarın Türkiye'de bir ilk olduğunu ve Romanya, Belçika, Almanya ve Bulgaristan'dan da katılımın olmasıyla uluslararası kimlik kazandığını anlatan Akdemir, fuarın 30 Kasım'da Manisa Fuar Merkezi'nde açılacağını duyurdu.

Akdemir, "şehzadeler şehri" olarak bilinen Manisa'da Posta Güvercinleri Sevenler Dernekleri olarak Osmanlı dönemlerinden süregelen geleneği yaşattıklarını söyledi. Akdemir, "Üyeler arasında yarışmalar tertipleyip, ülke genelinde düzenlenen yarışmalara birleşerek Manisa olarak katılıyoruz. Manisa'da büyük bir aile gibiyiz. Türkiye'de büyük bir organizasyona da dernekler olarak birleşip imza atıp, ilk kez Posta Güvercinleri Fuarı düzenleyeceğiz. Fuara Türkiye'nin her yerinden katılımın yanı sıra 5 ayrı ülkeden de katılım olmasıyla fuarımız uluslararası düzeyde gerçekleşecektir" dedi.

Son 2 yılın şampiyon güvercinleri fuarda olacak

Fuara yaklaşık 600 posta güvercininin katılacağını kaydeden Akdemir, şöyle konuştu:

"Son 2 yılda ulusal ve uluslararası düzeyde gerçekleşen yarışmalarda şampiyon olan 600 posta güvercini yer alacak. Bu güvercinlerden 200'ü Manisa'dan katılacak. Fuara Almanya, Belçika, Hollanda, Romanya ve Bulgaristan'dan gönül veren posta güvercinleri sevenler, şampiyon kuşlarıyla katılacak. Fuarımız 30 Kasım ile 1 Aralık tarihleri arasında 2 gün sürecektir. Fuarımızı yaklaşık 4 bin kişinin ziyaret edeceğini tahmin ediyoruz."

Akdemir, Manisa'daki 6 derneğin üyelerinin yaklaşık 15 bin posta güvercinine sahip olduğunu, 250 üyenin yaklaşık 6 bin güvercin ile ülke genelindeki yarışmalara katıldığını belirtti.

Akdemir, 2014 yılında yarışmaya katılan kuş sayısını yüzde 30'luk artışla 8 bine çıkarmayı hedeflediklerini de sözlerine ekledi. - Manisa

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Muradiye Akmescit Türkiye Kültür Sanat Haberler

title