Haberler

Uluslararası Okul Öncesi Eğitim Kongresi İstanbul’da Yapıldı

Güncelleme:

Unicef Türkiye Temsilciliği, Avrupa Birliği Ve TÖDER Tarafindan Düzenlenen "Uluslararasi Okul Öncesi Eğitimi Kongresi" Bakan Çubukçu Liderliğinde Gerçekleştirildi.

11-12 Mart 2011-İstanbul "Okul Öncesi Eğitimin Güçlendirilmesi" projesi kapsamında, Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitimi Genel Müdürlüğü , Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığı, unicef türkiye temsilciliği, avrupa birliği ve tüm özel eğitim kurumlari derneği (töder) tarafindan düzenlenen "uluslararasi okul öncesi eğitimi kongresi" 11 - 12 mart 2011 tarihlerinde milli eğitim bakani nimet çubukçu liderliğinde gerçekleştirildi.

Kongre'de, Türkiye'den ve dünyadan akademisyenler, uygulayıcılar, politika belirleyiciler, karar vericiler, kamu kurum ve kuruluşları ile STK temsilcileri, çocuklar için temel bir hak olan nitelikli Erken Çocukluk Eğitimi ve Bakımı (EÇEB) hizmetlerinin yaygınlaştırılmasına katkı sağlamak amacıyla biraraya geldi.

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitimi Genel Müdürü Funda Kocabıyık, Milli Eğitim Bakanlığı Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanı Ünal Akyüz, TÖDER Başkanı Enver Yücel, Merkezi Finans ve İhale Birimi Başkanı Muhsin Altun, AB Türkiye Delegasyonu Ekonomik ve Sosyal Kalkınma Bölüm Başkanı Javier Menendez Bonilla ve UNICEF Türkiye Temsilcisi Dr. Ayman Abulaban okul öncesi eğitimin önemini vurgulayan konuşmalar yaptı.

Milli Eğitim Bakanı Sayın Nimet Çubukçu, kongede yaptığı konuşmasında, erken çocukluk eğitimi ve bakımından her çocuğun yararlanması için gerekli düzenlemelerin büyük bir hızla gerçekleştirildiğini belirtti. Bir yandan hizmetlerin niteliği konusunda ciddi çalışmalar sürerken, bir yandan da gerekli insan kaynağı ve fiziki mekan yatırımlarına hız kazandırdıklarına değinen Çubukçu, "Araştırmalar okul öncesi dönemdeki gelişmelerin çocuğun daha sonraki öğrenme yetileri ile kişilik özelliklerini büyük ölçüde etkilediğini göstermektedir. Yararları bu kadar önemli olan hizmetlerden hiçbir çocuğumuzu mahrum bırakmayı göze alamayız" dedi.

MEB Okul Öncesi Eğitimi Genel Müdürü Sayın Funda Kocabıyık ise konuşmasında; Türkiye'nin okul öncesi eğitimle ilgili okullaşma oranında son yıllarda hızlı bir artış sağladığını önümüzdeki yıllarda da bu ivmenin devam etmesi için Kalkınma Planlarına uygun olarak çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti. "Bakanlığımız 2002 yılından beri okul öncesi eğitimle ilgili önemli çalışmalara imza atmıştır Bu gelişme ülkemiz için, geleceğimiz için çok umut vericidir. Okul öncesi eğitimde ileriye dönük hedeflerimiz arasında 9. Kalkınma Planında 2013 yılı sonu itibariyle, 3 yaş grubunda %11 ;4 yaş grubunda %25; 5 yaş grubunda 2012-2013 eğitim öğretim yılı itibariyle kademeli olarak %100 okullaşma oranı hedeflenmektedir.Yaygınlaştırma kadar okul öncesi eğitim hizmetlerinin kalitesinin yükseltilmesi de önceliklerimiz arasındadır. Amacımız tüm çocuklarımızın okul öncesi eğitim fırsatlarından eşit şekilde yararlanmasıdır." dedi.

MEB Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanı Sayın Ünal Akyüz, kongrenin erken çocukluk eğitimi ve bakımı konusundaki anlayışımızın zenginleşmesi ve etkin işbirliği mekanizmaları kurulması açısından önemine değinirken; TÖDER Başkanı Sayın Enver Yücel, kongrenin Avrupa'dan ve Amerika'dan gelen okul öncesi eğitimi uzmanlarından, okul öncesi hizmetlerinde niteliğin artırılması konusunu, yapılan en yeni ve yenilikçi araştırmalarını dinlemek, dünyada bu konuda neler yapıldığını öğrenmek için çok önemli bir fırsat olduğunu vurguladı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title