Haberler

Uluslararası Karacaoğlan Şiir Akşamları

Tarsus Belediyesi tarafından düzenlenen 11.Uluslararası Karacaoğlan Şelale Şiir Akşamları etkinliğinin ikinci gününde aşıklar sahne aldı.

Tarsus Belediyesi tarafından düzenlenen 11. Uluslararası Karacaoğlan Şelale Şiir Akşamları etkinliğinin ikinci gününde aşıklar sahne aldı.

Şelale Karacaoğlan Parkı'nda yapılan etkinliğe Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Sebil Belediye Başkanı Mehmet Çelik, Bahşiş Belediye Başkanı Mustafa Sarı, Yeşiltepe Belediye Başkanı Fikri Tüten, Kargıpınarı Belediye Başkanı Kerim Şahin, Kırım Kültür Bakanı Yardımcısı Doç. Dr. İsmet Zaatov, Bilkent Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof.Dr. Sabitay Togay ile çok sayıda davetli katıldı.

Belediye Başkanı Kocamaz, yaptığı konuşmada, Karacaoğlan vasıtasıyla insanları bir araya getirip kaynaştırmanın çok güzel bir duygu olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:

"Gönül, Türk dünyasının daha çok birlik ve beraberlik içinde olmasını istiyor. Saz konusunda, söz konusunda aşıklarımızın önlerine hiç kimse geçemez. Bize çok güzel bir gece yaşattılar. Karacaoğlan coşkusuyla gönüllerimiz birleşti. Böyle bir etkinliği Tarsuslulara yaşatabilmek, Türk dünyasının kalbinin Tarsus şelalesiyle aynı ritmde çapması bizim için büyük onurdur."

Gecede aşıklardan Şeref Taşlıova, Fikret Ünal, Ensar Şahbazoğlu, Özlem Olgaş, İrfan Erdağı, Osman Feryadı, Necdet Kuyumcu, Erol Ergani, Mansur Alyansoğlu, Duran Bülbül, Korkmaz İkan, Durdağı Özen ve Veysel Akbulut sahne alarak sazları ve sözleriyle unutulmaz bir şiir akşamı yaşattılar. Ayrıca gecede, aşıklar atışma yaptı.

Öte yandan gecede Aşık Temel Türabi'ye "Karacaoğlan Halk Şiiri Ödülü" verildi.

Muhabir: Selahattin Özbozkurt/Kerem Kocalar

Yayıncı: Tevfik Işık - MERSİN

Kaynak: AA / Yerel

Burhanettin Kocamaz Mehmet Çelik Karacaoğlan Tarsus Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title