Haberler

Uluslararası Düzce Konuralp Tarih, Kültür ve Sanat Sempozyumu"

"Uluslararası Düzce Konuralp Tarih, Kültür ve Sanat Sempozyumu" başladı.

"Uluslararası Düzce Konuralp Tarih, Kültür ve Sanat Sempozyumu" başladı.

Kosova Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar, otelde düzenlenen sempozyumda yaptığı konuşmada, Kosova ve Düzce arasında köklü tarih ve kültür ilişkisi bulunduğunu söyledi.

Kosova'daki çok kültürlülük ve Türk toplumu hakkında bilgiler aktaran Yağcılar, "İnsan üzerine yapılan yatırımlar, sosyal ve toplumsal kalkınmalara vesile oluyor. Düzce'deki her türlü gelişme de Kosova'da yankı bulmaktadır" ifadesini kullandı.

Düzce Valisi Ali Fidan, da kentin potansiyel değerlerinin yüksek olduğunu, tarım, sanayi, ticaret ve turizmin yanı sıra üniversitenin sağlıklı ve hızlı büyüyen kentin gelişimine itici güç sağladığını anlattı.

Düzce'nin Karadeniz sahili, yaylaları, şelaleleri ve göletleriyle bölgesel, ulusal ve uluslararası turizm değerleri oluşturduğuna işaret eden Fidan, "Birçok medeniyete ev sahipliği yapan Düzce, kültürel ve sosyal yapı zenginliği ve çeşitliliğiyle de toplumun her kesimini kucaklamaktadır. Toplumsal barış ve uyum içinde Düzceli'nin konukseverliği, candanlığı, samimiyeti her zaman ön plandadır" diye konuştu.

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş de etnik yapısı ve çok kültürlülüğünün Düzce'ye değer kattığını vurguladı.

Üç gün sürecek sempozyumda çeşitli sunumların yanı sıra Kosova ve Türkiye'den farklı yörelere ait halk oyunları gösterileri, konserler ve sergiler düzenlenecek.

Kaynak: AA / Yerel

Mahir Yağcılar Konuralp Kosova Düzce Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title