Haberler

Ulusal Öğrenci Proje Borsası Yarışması

KBÜ ve TÜBİTAK iş birliğinde iki gün sürecek yarışmanın başlaması dolayısıyla tören yapıldı Rektör Prof. Dr. Uysal: "Hayat boyu öğrenimi bir hayat tarzı haline getirmediğiniz müddetçe rekabet gücünüz olmayacaktır"

Karabük Üniversitesi (KBÜ) ve Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) iş birliğinde düzenlenen, iki gün sürecek "Ulusal Öğrenci Proje Borsası" adlı yarışma törenle başladı.

KBÜ Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal, üniversitenin yerleşkesindeki Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz Konferans Salonu'ndaki törende yaptığı konuşmada, yarışmayı, öğrenciler tarafından kurulan Ar-Ge ve İnovasyon Kulübünün organize ettiğini söyledi.

Türkiye'nin geleceğini çok parlak gördüğünü anlatan Uysal, "Çünkü yapmış olduğum organizasyonlardan daha mükemmelini öğrencilerim yapabiliyor, başarabiliyor. Dünyada bilgi birikimi o kadar hızlı gelişiyor ki 5 yılda iki katına çıkıyor. Tıp alanında bu süre daha kısa. Demek ki sevgili gençler üniversiteyi bitirdikleri zaman öğrendikleri bilgilerin yüzde 50'si kullanılmaz hale geliyor. Bu amaçla hayat boyu öğrenimi bir hayat tarzı haline getirmediğiniz müddetçe rekabet gücünüz olmayacaktır" dedi.

Uysal, ülkede, Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarına yatırım yapılmadığı sürece sadece taklitçi zihniyet olunabileceğini vurguladı.

Ar-Ge'nin önemine işaret eden Uysal, "Başkasının ürettiği bir eşyayı, bir nesneyi senin daha ucuza imal etme, rekabet etme şansın olabilir mi? Ancak teknolojisi gelişmiş, artık kar edemez konuma geldiyse onu sana ürettirmeye çalışırlar. Katkı veren kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum. Sevgili gençlerin, Ulusal Proje Borsasında gerçekten ülkemizi ön plana çıkaracak, rekabet gücünü artıracak buluşlara imza atmasını temenni ediyorum" diye konuştu.

Daha sonra İstanbul Elektrik Tramvay ve Tünel İşletmelerinin (İETT) eski genel müdürlerinden Muammer Kantarcı, İntekno Şirketler Topluluğu Yönetim Kurulu Başkanı Halil Kulluk, İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zekai Şen, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bahattin Karagözoğlu, Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları (KARDEMİR) Genel Müdürü Fadıl Demirel, OSTİM Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Sedat Çelikdoğan ve CADEM AŞ görevlisi Fatih Kösem tarafından sunumlar yapıldı.

Açılış törenine, Karabük Valisi Orhan Alimoğlu, İl Emniyet Müdürü Serhat Tezsever, Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sedat Namal, akademisyenler ve öğrencilerin katıldığı etkinlik, yarın ödül törenleriyle sona erecek. - Karabük

Kaynak: AA / Yerel

Burhanettin Uysal Türkiye Karabük Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title