Haberler

Ulusal Mihri Hatun Şiir Yarışması Sonuçları Açıklandı

Amasya Belediyesi'nin düzenlediği 3.Ulusal Mihri Hatun Şiir Yarışması sonuçları açıklandı.

Amasya Belediyesi'nin düzenlediği 3. Ulusal Mihri Hatun Şiir Yarışması sonuçları açıklandı.

Yarışma şartnamesine uygun görülerek değerlendirmeye alınan toplam 457 eserden hece dalında 188, serbest dalda 224 ve aruz dalında 45 şiirin jüri tarafından incelenirken, aruz vezninde 1. İsmet Tahtacıoğlu, 2. Hülya Yakut, 3. Sıtkı Çağlayan, serbest vezinde 1. Ramazan Teknikel, 2. Yaşar Bayar, 3. İsmail Çelebi, hece vezninde ise 1. Yurtseven Şen, 2. Mustafa Aydoğan, 3. Afet Kırat oldu.

Ulusal düzeyde yapılan yarışmaların Amasya'nın tanıtımına, sanat ve kültürel alt yapısına önemli katkılar sağladığını belirten Amasya Belediye Başkan Yardımcısı Osman Akbaş, "Daha önce serbest ve hece dallarında düzenlediğimiz Ulusal Mihri Hatun Şiir Yarışma'sına aruz vezninin de katılmasıyla yarışmamız daha heyecanlı bir ivme kazanmıştır" dedi.

Akbaş, "Belediye Başkanımız Cafer Özdemir'in himayelerinde gerçekleştirilen Ulusal Cavit Öztürk Fotoğraf Yarışması, Ulusal Karikatür Yarışması ve Ulusal Mihri Hatun Şiir Yarışmaları sadece Amasyamız değil ulusal, hatta uluslar arası alanda da büyük rağbet görmeye başlamıştır. Ülkemiz edebiyatı, kültür ve sanatına yepyeni eserlerin katıldığını görmek bizleri son derece mutlu etmektedir. Bu amaç doğrultusunda emek ve birikimlerini bizlerle paylaşan katılımcılarımıza, seçici kurul üyelerine ve yarışmaların başından sonuna kadar fedakarca çalışan tüm ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Diğer yandan Amasya Belediyesi 3. Ulusal Mihri Hatun Şiir Yarışması seçici kurul değerlendirmesi neticesinde derece ve mansiyon kazanan eserlerle birlikte 17 adet hece, 20 adet serbest ve 9 adet aruz dalında olmak üzere toplam 46 adet eser bastırılarak dağıtımı yapılacak olan prestij albüme girmeye hak kazandığı belirtildi.

Yarışmanın ödülleri 12-22 Haziran Uluslar arası Atatürk Kültür ve Sanat Etkinlikleri çerçevesinde yapılacak olan törenle eser sahiplerine verileceği bildirildi. - AMASYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İsmail Çelebi Osman Akbaş Çağlayan Amasya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title