Haberler

Uludere'de "Askeri Yargı İstemiyoruz" İmza Kampanyası

Şırnak'ın Uludere ilçesinde 28 Aralık 2011 tarihinde yaşanan ve 34 sivilin hayatını kaybettiği olayın 700.gününde, ölenlerin yakınları, "Askeri yargı istemiyoruz" adı altında bir imza kampanyası başlattı.
Şırnak Cumhuriyet Meydanı'nda İbrahim...

Şırnak'ın Uludere ilçesinde 28 Aralık 2011 tarihinde yaşanan ve 34 sivilin hayatını kaybettiği olayın 700. gününde, ölenlerin yakınları, "Askeri yargı istemiyoruz" adı altında bir imza kampanyası başlattı.

Şırnak Cumhuriyet Meydanı'nda İbrahim Yaylalı, Meral Geylani ve Uludereli aileler tarafından açılan imza kampanyası standı 1 hafta boyunca açık olacak. Standın açılışında düzenlenen basın açıklamasına, ölen sivillerin aileleri, İbrahim Yaylalı ile Meral Geylani, BDP İl Başkanı Baki Katar, İHD üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Aileler adına basın açıklamasını okuyan İbrahim Yaylalı, "Roboski katliamında 100 haftayı yani 700 günü doldurduk. 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde Roboski'de başlattığımız 'Roboski'de askeri yargı istemiyoruz' imza kampanyasını yürütmek üzere bu hafta Şırnak'ta bulunuyoruz. Genel anlamıyla 30 yıllık savaşla geçen bir dönemi ele aldığımızda, Botan halkının payına çok büyük katliamlar düştüğünü biliyoruz.Katliamlar ile yüzleşilmedikçe, katliamlar açığa çıkarılmadıkça bu zihniyet deşifre edilip mahkum edilmedikçe katliamlar sürer gider" dedi.

Açıklamanın ardından katılımcılar imza kampanyasına destek verdi. Grup daha sonra dağıldı. - ŞIRNAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İbrahim Yaylalı Roboski Uludere Şırnak Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title