Haberler

Uludağ Üniversitesi Kurucu Rektörünü Unutmadı

Uludağ Üniversitesi’nin kurucu rektörü Prof. Dr. Ömer Fethi Tezok, ölümünün 38. yılında anıldı.

Uludağ Üniversitesi'nin kurucu rektörü Prof. Dr. Ömer Fethi Tezok, ölümünün 38. yılında anıldı.

Uludağ Üniversitesi'nin kurucu rektörü Prof. Dr. Ö. Fethi Tezok, kurucusu olduğu Tıp Fakültesi Mikrobiyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı'nda düzenlenen törenle anıldı. Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay, üniversiteyi bugünlere getiren tüm rektörleri saygıyla ve minnetle andığını belirterek, başta Ö. Fethi Tezok olmak üzere vefat edenlere rahmet diledi. Tezok vefat ettiğinde kendisinin de Makine Fakültesi'nin ilk öğrencileri arasında olduğunu belirten Ulcay, "Vefatından sonra ben de üniversitede asistan olarak birkaç yıl daha kaldım. Hocalarımızdan Ömer Fethi Tezok hocamızla ilgili çok güzel hatıralar dinledik. Üniversitenin kamulaştırılması, şehir dinamikleri ile olan çalışmaları bizlere anlatıldı. Hatta bazı hocalarımız Tezok hoca için 10 yıl daha görev yapması durumunda üniversitenin çok daha farklı yerlerde olacaklarını söyledi" dedi.

Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Güher Göral da, Ömer Fethi Tezok ile çok az bir süre çalıştığını, ancak henüz kurulmakta olan bir kürsü ve anabilim dalı olmasına rağmen kendilerini çok teşvik ettiğini anlattı. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Uludağ Üniversitesi Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title