Haberler

Uludağ'da Kaybolan Gençleri Jandarma Buldu

Yeni yıla Uludağ'da girmek isteyen üniversiteli iki genç kayak yaparken yönlerini kaybedince kayboldu.

Yeni yıla Uludağ'da girmek isteyen üniversiteli iki genç kayak yaparken yönlerini kaybedince kayboldu. Jandarma cep telefonu ile irtibat kurduğu gençelere ormanlık alanda ulaştı.

Üniversite eğitimi gören Çağatay Özdemir (23) ile arkadaşı Tan Demir (22) dün Bursa'ya gelip, yeni yıla kayak yaparak girmek için Uludağ'a çıktılar. Otele yerleşen iki gençten Çağatay Özdemir snovboard, arkadaşı Tan ise kayak yapmak için bugün öğleden sonrada piste çıktılar. Yoğun sis nedeniyle yönlerini kaybeden iki genç pistlerden uzaklaştılar. Kaybolduklarını anlayan Özdemir ve Demir cep telefonları ile kız arkadaşlarını arayarak yardım istediler. Arkadaşlarının jandarmaya haber vermesi sonucu 10 kişiden oluşan kurtarma timi cep telefonu ile iletişim kurdukları iki gence 3 saatlik aramanın ardından oteller bölgesinin 4 kilometre uzaklıkta olan Soğukpınar Mevkinde ulaştılar. Sıcak içecek verilen gençler daha sonra karmotosikletleriyle 112 Acil Servisin ilk yardım merkezine getirildi. Burada sağlık kontrolünden geçirilen üniversiteli gençler, ifadeleri alındıktan sonra otellerine gönderilecekler.

Bu arada jandarma yetkilileri yoğun sis nedeniyle Uludağ'da yaşanan 4'ncü kayıp olayı olduğunu bildirdiler.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title