Haberler

Ülkü Ocakları Ayran Şöleni Düzenledi

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Bitlis ve Ahlat Şubesi, Ahlat'ta "Ayran Şöleni" düzenledi.

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Bitlis ve Ahlat Şubesi, Ahlat'ta "Ayran Şöleni" düzenledi.

Abdurrahman Gazi Türbesi'nde 13 yıl aradan sonra tekrar düzenlenen şölene Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Olcay Kılavuz, Ülkü Ocakları Bitlis İl Başkanı Mesut Aslan, Ülkü Ocakları Ahlat İlçe Başkanı Fatih Köse, Milliyetçi Hareket Partisi Bitlis İl Başkanı Metin Taşdemir ve Ahlat İlçe Başkanı Fikret Kemer ve davetliler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra program Kur'an-ı Kerim tilavetinin okunmasıyla devam etti.

Daha sonra Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Kılavuz, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

Anadolu'nun kapısı, Türklüğün tapusu olarak bilinen Ahlat'ın, Türk-İslam medeniyetinin izlerini ve canlılığını halen koruduğunu belirten Kılavuz, şöyle konuştu:

"Bizleri aziz vatanımızın bu güzel köşesinde buluşturan Cenab-ı Allah'a hamd-ü senalar olsun. Anadolu'yu bir İslam toprağı yapmak şehit olan Abdurrahman Gazi Hazretlerinin manevi huzurunda toplanmış bulunuyoruz. Peygamber Efendimizin sahabelerinden olan Abdurrahman Gazi, Allah yolunda cihat etmiş ve yine bu uğurda şehadet şerbetini içmiştir. Bu vesileyle Anadolu'nun İslamlaşmasında payı bulunan bütün şehitlerimizi rahmetle ve minnetle yad ediyoruz."

Ülke toprakları üzerinde bölücü odakların ve emperyalist güçlerinin farklı hesaplarının bulunduğunu kaydeden Kılavuz, binlerce yıllık kardeşlik bağlarının aşındırıldığını ve ayrılıkçı hareketlerin cesaretlendirildiğini belirtti.

Kılavuz, "Ancak bu aziz millet fitneye, dedikoduya, provokasyona asla itibar etmeyecek ve binlerce yılın ürünü olan bağlarını sonuna kadar muhafaza edecektir. Biz tarihimizi, kültürümüzü ve inançlarımızı hafife alanlar, birlik ve beraberliğimizi ortadan kaldırmak isteyen mihraklar, aziz milletimizin feraseti ve onurlu duruşu karşısında büyük hezimete uğrayacaktır" diye konuştu.

Ardından programa katılan yaklaşık bin kişiye ayran ve yemek ikramında bulunuldu.

Program sonunda Kılavuz ve beraberindekiler Ahlat Selçuklu Mezarlığını ve tarihi mekanları ziyaret etti. - Bitlis

Kaynak: AA / Yerel

Mesut Aslan Bitlis Ahlat Yerel Haberler

title