Haberler

Ülkem İçin Cinsiyet Eşitliğini Destekliyorum" Semineri

Toplumsal cinsiyet eşitliğine dikkat çekmek için bu yıl Koç Holding tarafından başlatılan "Ülkem İçin" projesi kapsamında "Ülkem İçin Cinsiyet Eşitliğini Destekliyorum" semineri düzenlendi.

Toplumsal cinsiyet eşitliğine dikkat çekmek için bu yıl Koç Holding tarafından başlatılan "Ülkem İçin" projesi kapsamında "Ülkem İçin Cinsiyet Eşitliğini Destekliyorum" semineri düzenlendi.

Yenimahalle Belediyesinin yazılı açıklamasına göre seminer, Anne ve Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) ve Yenimahalle Belediyesinin desteğiyle Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezinde yapıldı.

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, seminerde yaptığı konuşmada, projeyi gönülden desteklediğini belirterek, "Bir toplumun kalkınması ve güçlenmesi ancak o toplumdaki tüm bireylerin birlikte hareket etmesiyle olur. Biriz ve eşitiz." ifadelerini kullandı.

Türk kadınının Cumhuriyet döneminde Gazi Mustafa Kemal'in öngörüsü ve üstün dehasıyla elde edilen haklarından geriye dönüş yapılmak istendiğini savunan Yaşar, "Hala kız çocuklarını okula göndermek amacıyla kampanyalar düzenliyorsak, imam nikahlı evlilikleri resmi nikaha dönüştürmek adına belediyeler olarak organizasyonlar düzenliyorsak, her geçen gün artan kadın şiddeti ve cinayetlerine hala bir çözüm bulamamışsak ve ülke genelinde ancak 35 sığınma evimiz bulunuyorsa bu durum pek de iç açıcı bir tabloya sahip olmadığımızı gösteriyor." değerlendirmesini yaptı.

"Eşitlikçi bir toplum ve dünya için harekete geçtik"

Koç Holding Dış İlişkiler Direktörü Oya Ünlü Kızıl da, seminerdeki konuşmasında, "Ülkem İçin" projesinin amacını anlattı.

Toplumsal cinsiyet rolleri ile kültürden kültüre farklı boyutlarda maliyet ve yoksunluklar getirebilen cinsiyet ayrımcılığının hem kadınları hem de erkekleri olumsuz şekilde etkilediğine, rol paylaşımlarında dengesizlik ortaya çıkarabildiğine işaret eden Kızıl, "Bunun sonuçlarını günlük olarak hayatımızda izlemek yerine eşitlikçi bir toplum ve dünya için üstümüze düşeni yapmak için harekete geçtik. Amacımız, birlikten güç doğacağına, sorunların değil, çözümlerin bir parçası olabileceğimize ve fark yaratabileceğimize duyduğumuz inançla çalışmak ve bizi izleyen herkese ilham olabilmektir." görüşlerini dile getirdi.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Fethi Yaşar Yenimahalle Koç Holding Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title