Haberler

CHP, Ulaş'ta Seçim Sonucunu Protesto Etti

Güncelleme:

Sivas'ın Ulaş İlçesi'nde belediye başkanı seçilen, ancak mazbatası verilmeyen CHP adayına destek için partililer ilçede yürüyüş düzenlendi.

Sivas'ın Ulaş İlçesi'nde belediye başkanlığı seçimini kazanan, ancak 'Seçilme yeterliliğine sahip olmadığı' gerekçesiyle mazbatası verilmeyen CHP adayı Hüseyin Gülkanat'a destek için ilçede partililer tarafından yürüyüş düzenlendi.

GEREKÇE: 'MEMURİYETTEN YOKSUN BIRAKILMA CEZASI

30 Mart'ta yapılan seçimlerde CHP adayı evli 5 çocuk babası 67 yaşındaki Hüseyin Gülkanat, en yakın rakibi AK Parti'li İsrafil Göçgün'ün 37 oy önünde seçimi tamamladı. Ancak AK Parti Ulaş İlçe Başkanlığı, Hüseyin Gülkanat'ın seçilme yeterliliğine sahip olmadığı gerekçesi ile İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı'na müracaatta bulundu. Gerekçe olarak Gülkanat'ın 1998 yılında Sivas 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Görevi kötüye kullanma' iddiasıyla açılan davadan 1 yıl hapis ve 1 yıl süreyle memuriyetten yoksun bırakılma cezası ve memnu hakların iadesiyle ilgili bir karar bulunmaması gerekçe gösterildi.

Durumu inceleyen İlçe Seçim Kurulu, itirazı haklı bularak CHP adayı Gülkanat'a mazbata vermedi. Ardından diğer partilerin itirazları üzerine seçimi iptal ederek 1 Haziran 2014'te yenilenmesini kararlaştırdı. Fakat AK Parti teşkilatının Yüksek Seçim Kurulu'na yaptığı itiraz sonucu seçimlerin yenilenmesi kararı iptal edilerek, başkanlığın seçimi ikinci sırada bitiren Ak Parti adayı İsrafil Göçgün'e verilmesi kararlaştırıldı.

CHP'LİLER YÜRÜDÜ

İlçedeki cemevinin önünde toplanan yaklaşık 100 kişilik grup ellerinde 'Adalet istiyoruz', 'Haklıyız, kazanacağız' yazan dövizlerle CHP Ulaş İlçe Başkanlığı önüne kadar yürüdü. Grupta CHP İl Başkanı Ulaş Karasu ve il yöneticileri ile Ulaş Belediye Başkan adayı Hüseyin Gülkanat da yer aldı. Burada grup adına konuşan partili Murat Ulusoy başkanlığın CHP'nin hakkı olduğunu iddia etti.

"BAŞBAKAN'IN SİVAS İL TEŞKİLATI, MİLLİ İRADEYE DARBE YAPTI"

Seçimden birinci çıkan, ancak mazbata alamayan Hüseyin Gülkanat ise, Ulaş İlçesi'nde de milli iradeye darbe yapıldığını iddia ederek, "Milli İradeye darbe yapanlar başbakanın Sivas'taki il teşkilatıdır. Bu da Ulaş halkını üzmüştür. Bir bakanı çıkıp şunu söylüyor. 'Seçim sandıkta kazanılır' diyor. Biz de sandıkta kazandık" dedi. CHP Sivas İl Başkanı Ulaş Karasu da, henüz kendilerine YSK kararının ulaşmadığını belirterek, AK Parti adayına başkanlığın verilmesi halinde konuyu Anayasa Mahkemesi'ne taşıyacaklarını söyledi. 

 

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yüksek Seçim Kurulu Hüseyin Gülkanat Ak Parti Sivas Politika Güncel Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

Bakmadan Geçme

Evde bakım maaşı yatan iller Mayıs 2024! 20 Mayıs resmi tatil mi? 20 Mayıs okullar ve iş yerleri tatil mi? #128197 14 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 14 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 14 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Sözleşmeli öğretmenlik yeni mülakat puan dağılımı ne 2024? 14 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 14 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 14 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 14 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 14 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 14 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Aston Villa Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) A.Villa Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 14 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 14 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680
CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

500

Yorumlar (4)

prensipciprensipci@hotmail.com:

seçime katılırken sadece parası mı alınıyor o zaman tesbit edilip daha baştan engellenemezmiydi... seçim adayının parasın al sonrada 'yetersiz' de hangi partiden olursa olsun olmaz elbette

9
2
yanıtYanıtla
vatandashelal@hotmail.com:

Zaten olayin ilginc tarafi bu, millet vekili secilirler ve sonradan secilme yetkisi yok, cezali filan, belediye baskani secilirler secim sonrasi yetkisi yok, ne bu yahu ? Ayni cocuklari evlendirip gerdek gecesi bu is olmaz diyen ana baba gibi, hayret birsey...Önceden neden engellenmiyor, neden aday gösterilip secildikten sonra olmaz deniliyor, adaylar secilmek icin izin almiyormu, incelenmiyormu,anormal ve basit bir durum, gülünc ve uyduruk bir kanun. chp yi hic sevmem ve ihanetinden baska birsey görmedim ama bu secenler neticede secmen ve birine oy vermis, böyle gidersek sonumuz hayir degil, sanki insanlari sokaga dökmek icin gerekce yaratiliyor, chp zaten malum...

9
2
yanıtYanıtla
anılanil_34@hotmail.com:

ulan cezaevinde yatan teröristi bile seçildi diye meclise sokan zihniyet şimdi bu ne rezillik??? akp onca entrikaya,onca çevirdiği filmlere rağmen seçimlerde bu kadar küçük şeye bile tenezzül eder hale gelmiş yazıklar olsun!!madem yeterli değildi milleti neden sandıklara götürdünüzde oy verdirdiniz? madem yeterli değil seçim yeniden yapılmalı.sonraki gelen olmaz yani!!

4
3
yanıtYanıtla
ramazanramazanyildirim33@hotmail.com:

akp nin her yeri sahte,düzen partisi.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title