Haberler

Ukrayna'daki Gelişmeler

Ukrayna Başbakanı Yatsenyuk: "Rusya, sorunun çözüme kavuşmasını ve Minsk Memorandumu'nda öngörülen sorumlulukları yerine getirmeye istekli değil"

Ukrayna Başbakanı Arseniy Yatsenyuk, Rusya'nın Minsk'te imzalanan barış memorandumunda yer alan maddeleri hayata geçirmeye istekli olmadığını belirtti.

Yatsenyuk, Kiev'in yakınlarındaki Noviy Petrovka kasabasındaki Milli Muhafız Birliği'ndeki askerlerle bir araya gelerek, askeri araç ve malzemeleri inceledi.

Daha sonra açıklama yapan Yatsenyuk, "Rusya'nın, (Donbas'taki) sorunun çözüme kavuşmasını istemediğini ve Minsk Memorandumu'nda öngörülen sorumlulukları yerine getirmeye istekli olmadığını söyleyebilirim" ifadesini kullandı.

Yatsenyuk, Rusya'nın Minsk Memorandumu'nu imzaladığını anımsatarak, "Rusya, Minsk Memorandumu'nun 12 maddesini yerine getirmiyor" dedi.

Öte yandan Yatsenyuk, Milli Muhafız Birliği'nin 10 Ekim'e kadar kışlık kıyafetlerle donatılacağını kaydetti. Birliğe kış koşullarında kullanılacak özel askeri araçların temin edileceğini ifade eden Yatsenyuk, bugüne kadar kış koşullarında kullanılabilecek 100 askeri aracın doğuya gönderildiğini, 600 askeri aracın daha satın alınacağını dile getirdi.

Yatsenyuk ile birlikte incelemelerde bulunan İçişleri Bakanı Arsen Avakov da Milli Muhafız Birliği'nde görev yapan bir askerin kıyafet, kask, kurşun geçirmez yelek, silah ve diğer malzemelerle tam olarak donatılması için 130 bin grivna (10 bin dolar) harcandığını kaydederek, bunun için ABD'de 26 bin dolar, Polonya'da ise 13 bin dolar harcandığını ifade etti.

Ukrayna Parlamentosu tarafından kabul edilen yasayla oluşturulması kararlaştırılan Milli Muhafız Birliği'nde, 37 bin civarında asker görev yapıyor. - Kiev

Kaynak: AA / Güncel

Rusya Federasyonu Arseniy Yatsenyuk Ukrayna Kiev Politika Güncel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title