Haberler

Ukome Karar Aldı

Malatya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME), trafik uygulamalarına yönelik vatandaşlardan ve kurumlardan gelen cadde sokak ve bulvarlar üzerine ‘kasis’ olarak bilinen hız kesici fiziki engellerin yapılması yönündeki talepler üzerine değerlendirmelerde bulundu.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME), trafik uygulamalarına yönelik vatandaşlardan ve kurumlardan gelen cadde sokak ve bulvarlar üzerine 'kasis' olarak bilinen hız kesici fiziki engellerin yapılması yönündeki talepler üzerine değerlendirmelerde bulundu.

Kasis sıklığının taşıt yollarını işlemez hale getirdiği, taşıt trafiğinin kesintiye uğradığı; bu durumun araçlarda yakıtta ek maliyet oluşturacağından yol yapısı ve yaya trafiğinin yüksek olduğu kesimler göz önüne alınarak, İçişleri Bakanlığı'nın ilgili yönetmelikleri doğrultusunda, bazı standartların belirlenmesi yönünde kararlar alındı.

İlgili mevzuat ve İçişleri Bakanlığı'nın talimatları doğrultusunda kasisler hakkında belirlenen standartlar şöyle:

"Okul giriş ve çıkış kapılarına yakın kesimler (Trafik ışığı olmayan yerlerde), trafik yoğunluğu olan cami giriş ve çıkış noktaları, çocuk parklarının bulunduğu kesimlerin yaklaşımları (Trafik yoğunluğu olan), trafik yükü yoğun olan kontrolsüz kavşak yaklaşımları, trafik yoğunluğu olan ve görüş alanları dar olan yollar, trafik yoğunluğu olan hastane ve sağlık kurumu gibi kamu kurum ve kuruluşlarının giriş ve çıkış noktaları, trafik yoğunluğu olan alışveriş merkezlerinin bulunduğu yol kesimleri."

UKOME tarafından alınan karar, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ın onayıyla yürürlüğe girerken, bundan böyle kasis istek, talep ve yapımında bu standartların göz önünde bulundurulacağı belirtildi. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ulaşım Koordinasyon Merkezi İçişleri Bakanlığı Malatya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title