Haberler

Uğurlu, Yollarda Ölmek İstemiyor!

Güncelleme:

Şanlıurfa'da Uğurlu beldesinin içinden geçen uluslararası yolda çok sayıda kişinin yaşamını yitirmesi tedirginliği giderek arttırdı.

Şanlıurfa merkeze 12 kilometre uzaklıkta bulunan Uğurlu Beldesi içerisinden geçen Suriye bağlantılı uluslararası yol nedeniyle her yıl 3-4 kişi trafik canavarına kurban veriliyor. Beş bin nüfuslu beldede özellikle okul kapısının yola açılması sonucu bugüne kadar çok sayıda öğrenci trafik kazası sonucu öldü. Öğrencilerle birlikte son yıllarda yolda ölenlerin sayısı yaklaşık 40'ı bulurken, geçtiğimiz hafta Cuma günü okuldan eve giderken bir minibüsün çarpması ve metrelerce yerde sürüklemesi sonucu 7 yaşındaki Mehmet Çetindağ'ın hayatını kaybetmesi adeta belde halkını isyan ettirdi. Çarpan minibüsü yakan belde halkı saatlerce yolu trafiğe kapatarak bu duruma çözüm getirmeyen yetkilileri protesto eylemi yaptı.

VEKİL ÖZCAN ÖZELEŞTİRİ YAPTI
AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcan, dün taziye ziyaretinde bulunmak amacıyla Uğurlu Beldesine geldi. Çetindağ ailesi ile taziye evinde görüştükten sonra kazaların meydana geldiği okul önüne de gelen Vekil Özcan, burada iktidar vekili olarak özeleştiride bulundu. Taziye dileğini yineleyerek konuşmasına başlayan Özcan, "Bu son haberle canımız daha da yanıyor, bu Uğurlu Beldesi'nde kalanlar yılda 5-6 kişiyi bu yolla kurban veriyor. Bu yol uluslararası bir yoldur. Bu yola çözüm bulmak için bakanımızla ve karayolu yetkilileriyle görüşme yapacağız. Buradaki ölümlere bir son vermemiz gerekiyor. Bu bir özeleştiridir. Bazıları bu yolda çirkin siyaset yapıyorlar. Onun için gerekli tedbirleri alıp artık bu kazalara son vereceğiz." dedi.

ÇETİNDAĞ: BİZİ KANDIRIYORLAR
Milletvekili Özcan'ın açıklamalarına tepki gösteren ölen çocuğun yakınlarından Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Meclis Üyesi Adayı İsa Çetindağ, okulun yol üzerinden başka bir yere taşınması gerektiğini kaydederek, "Bu yolu 10 yıldır gündeme getiriyoruz. Vaatlerle bizi kandırıyorlar, her gün gelip bize söz veriyor, ondan sonra kaçıp gidiyorlar. Sayın vekilimiz burada diyor ki; 'Çirkin siyaset yapıyorlar.' Biz çirkin bir siyaset yapmıyoruz. Bizim çocuklarımız burada canımız yanıyor. Canımızın yandığı bir yerde bize böyle bir şeyin söylenmesi doğru değildir." diye konuştu.

ÇELİK: VALİ GÜVENÇ YAPMADI
Belde halkından İsa Çelik ise, eski Vali Celalettin Güvenç'e defalarca önlem alınması konusunda ricada bulunduklarını ancak hiçbir gelişmenin yaşanmadığını, şimdiki umutlarının da yeni Vali İzettin Küçük olduğunu söyledi.

Ali Alkan da, yetkililerin öğrencilere yönelik ölümlü kazaları önleyememesi halinde çocuklarını okula göndermeyeceklerini belirtti.

AK Parti Milletvekili Halil Özcan, otomobiline binerek beldeden ayrılırken, çoğu öğrenci belde halkı da vekilin uzaklaşmasının ardından alkışlar ve yuhalamalarla yetkilileri protesto edip yolu bir süreliğine trafiğe kapattı. yaparak kısa bir süreliğine yolu trafiğe kapattı. Jandarmanın belde halkını ikna etmesinin ardından yol tekrar trafiğe açıldı.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Yerel

Mehmet Çetindağ Halil Özcan Şanlıurfa Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title