Haberler

Uğur Önver'den Yeni Kitap

Bir dönemin “Sabah Şekeri”, Star TV’nin spor spikeri ve istihbarat şefi Uğur Önver, yeni yayımlanan “Özledim.

Bir dönemin “Sabah Şekeri”, Star TV’nin spor spikeri ve istihbarat şefi Uğur Önver, yeni yayımlanan “Özledim.com” isimli kitabıyla genç kızların hem gönlüne hem zihinlerine hitap ediyor.

Romanda, Hannah Montana’dan Hepsi’ne günümüzde simge olmuş kahramanlar bağlamında arkadaşlıklar, kopmaz sanılan bağlar, özlemler işleniyor. Facebook ve Twitter gibi iletişim araçlarını kullanarak kendilerine hayran kitlesi yaratan gençlerin var olma mücadeleleri, hayallerinin peşinden koşarken başlarına gelen kâh komik, kâh ibretlik halleri, hayli yalın bir üslupla aktarılıyor. Daha önce çocuk yazınının Shakespeare’i olarak bilinen Michael Morpurgo’dan “Satranç Şampiyonu”nu, Avusturya çocuk yazınının kalesi olarak görülen Franz S. Sklenitzka’dan “Dikkat Ejderha çıkabilir”i çeviren Önver, vaktiyle İstanbul FM’de edindiği DJ’lik serüveninin de katkısıyla çağdaş Gençlik Edebiyatı’na tempolu, sağlam kurgulu bir eser kazandırmanın haklı mutluluğunu yaşıyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Kültür Sanat

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title