Haberler

Uğur Mumcu Parkı'na İlgi Yoğun

ESKİŞEHİR (İHA) – Eskişehir Odunpazarı Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından Büyükdere Mahallesi Buse Sokak üzerinde 8 bin metrekarelik alana kurulan Uğur Mumcu Parkı’na ziyaretçiler yoğun ilgi gösteriyor.

ESKİŞEHİR (İHA) – Eskişehir Odunpazarı Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından Büyükdere Mahallesi Buse Sokak üzerinde 8 bin metrekarelik alana kurulan Uğur Mumcu Parkı'na ziyaretçiler yoğun ilgi gösteriyor.

Özellikle hafta sonunda sıcak havaları fırsat bilen Eskişehirliler parka akın ediyor. Parkta, 16 farklı şehirden gelen mermerlerle hazırlanan ve gazete küpürlerinden oluşan Uğur Mumcu Anıtı ile Mumcu'nun bombalı saldırıya uğradığı aracının sergilendiği anıt bulunuyor. Eskişehir'de yaşayan ve Eskişehir'e turistik gezi amacıyla gelen vatandaşlar, Mumcu'nun bombalı saldırıya uğradığı ve failleri bulunana kadar özel cam bölmede sergilenecek '06 YR 245' plakalı 1984 model aracı görmek için parka geliyor. Parkta bulunan Uğur Mumcu Anıtı'nı ziyaret eden vatandaşlar duygu dolu anlar yaşıyor.

Parkta ayrıca, vatandaşlara kitap okuma alışkanlığı kazandırmak adına Uğur Mumcu kitaplarının yanı sıra, çocuk ve gençlik kitaplarının da bulunduğu açık hava kütüphaneleri bulunuyor. Vatandaşlar park içerisinde bulunan açık hava kütüphanelerinden kayıt işlemi yaptırmadan aldıkları kitapları okuduktan sonra geri getirerek yenilerini alıyor.

"Gençler ve çocuklar için özel alanlar"

Aksiyon alanında bulunan 'Kaykay Pisti ve Tırmanma Duvarı Duvarı' ile Eskişehir'de büyük bir eksikliği gideren parkta gençler bisiklet, kaykay ve patenleriyle keyifli zaman geçiriyor. Odunpazarı Belediyesi tarafından farklı bir park formatında yapılan alanda vatandaşların daha rahat bir ortamda yürüyüş yapabilmeleri için modern kent mobilyalarının yerleştirildiği yürüyüş yolları ve bir adet kafeterya bulunuyor. Farklı çocuk oyun gruplarının da olduğu parkta boyama duvarı da bulunuyor. Parkta ayrıca 1 adet amfi tiyatro alanı ve meraklıları için model uçak pisti de vatandaşın hizmetine sunuluyor. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Odunpazarı Belediyesi Uğur Mumcu Büyükdere Eskişehir Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler? İntegral müfredattan ne zaman kaldırılacak? Yeni müfredat belli oldu mu? Yeni müfredat hangi sınıfları kapsayacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title