Haberler

Uğur Mumcu Barış Şiirleriyle Anıldı

Bombalı suikast sonucu 23 yıl önce yaşamını yitiren gazeteci-yazar Uğur Mumcu, Maltepe’de barış şiirleriyle anıldı.

Bombalı suikast sonucu 23 yıl önce yaşamını yitiren gazeteci-yazar Uğur Mumcu, Maltepe'de barış şiirleriyle anıldı.

23 yıl önce hayatını kaybeden gazeteci-yazar Uğur Mumcu, Maltepe Belediyesi tarafından düzenlenen programda anıldı. Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen anma töreninde, ünlü tiyatro ve sinema oyuncuları Gülsen Tuncer, Metin Coşkun, Levent Ülgen, Ayşegül Alpak, Orhan Aydın, Ufuk Karakoç'un yer aldığı Nazım Oyuncuları, ' Barış Barış Barış' adlı müzikli gösteriyle Uğur Mumcu'yu andı.

Müzikli gösteride usta oyuncular sahneden, "Tüm savaşlara, yıkımlara ve talana karşı barışı kışkırtmak için ülkemiz ve dünyalı ozanlarla hayata selam duruyoruz. Nazım Hikmet'ten Uğur Mumcu'ya, Pablo Neruda'dan Bertolt Brecht'e kadar ülkemize ve dünyaya iz bırakan ozanları, yazarları ve aydınlarımızı birlikte anıyoruz" mesajı verdi.

20'inci yüzyılın Alman şairi ve oyun yazarı Bertolt Brecht'in barış dizeleriyle başlayan gösteride, dünyaca ünlü şair ve yazarların yanı sıra Enver Gökçe, Nazım Hikmet, Yaşar Kemal'in de aralarında bulunduğu Türkiye'nin ünlü düşünür, şair ve yazarlarının barış üzerine şiirlerini, usta oyuncular seslendirdi. Gösteriye ünlü müzisyen Emin İgüs de, bağlaması eşliğinde seslendirdiği türkü ve deyişlerle eşlik etti. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Maltepe Belediyesi Türkan Saylan Barış Barış Uğur Mumcu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title